iPhone

Rijbewijs op iPhone tonen kan binnenkort in de VS

02 september 2021 18:42 Aangepast: 02 september 2021 18:46

Gebruikers van een iPhone in acht Amerikaanse staten kunnen binnenkort de Wallet-app op hun telefoon gebruiken om hun ID-kaart of rijbewijs aan autoriteiten te laten zien.

De Amerikaanse douanedienst TSA zal het mogelijk maken voor passagiers op meerdere luchthavens om zich met hun iPhone te identificeren.

Eerst zullen gebruikers in de staten Arizona en Georgia de mogelijkheid krijgen, meldt Apple. Daarna volgen Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma en Utah.

Apple ziet de applicatie als "belangrijke stap in ons streven om fysieke portemonnees te vervangen door veilige en makkelijke mobiele varianten".

Miniatuurvoorbeeld
Bright Podcast

Wat is er toch aan de hand bij Apple?

De identiteitsbewijzen moeten net zo ingevoerd kunnen worden als de manier waarop gebruikers momenteel al betaalpassen in de app kunnen toevoegen. De staat die het bewijs heeft uitgegeven moet dan de echtheid bevestigen.

Apple zegt met meer staten in overleg te zijn om de digitale identificatiebewijzen verder uit te rollen. Het is nog niet bekend wanneer deze functie naar Europa komt.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van