Ga naar de inhoud
concurrentie to the max

HBO Max in 2022 mogelijk ook in Nederland beschikbaar

HBO Max, de streamingdienst waarop onder meer films en series van Warner Bros. te zien zijn, wordt in 2022 breed uitgerold in Europa.

Dat maakte de dienst dinsdag via The Hollywood Reporter bekend. Dit jaar nog wordt HBO Max alvast aangeboden in Spanje en Scandinavië.

Volgend jaar zijn andere Europese regio’s aan de beurt. Eerder zei de baas van HBO dat hij zijn streamingdienst al in 2021 over heel Europa wilde uitrollen. Warner Bros. Benelux zei toen met klem dat alle bioscoopfilms van de studio ook in de bioscopen te zien zullen blijven.

Ziggo

Of HBO Max volgend jaar ook in ons land beschikbaar komt is niet duidelijk. Warner Bros Nederland liet dinsdag weten geen commentaar of toelichting op het nieuws te geven. 

Momenteel heeft VodafoneZiggo in Nederland een exclusieve overeenkomst met HBO-eigenaar Warner. Dat contact loopt na vijf jaar op 31 december 2021 af. 

De
Lees ook:
De film Wonder Woman komt tegelijk uit in bioscoop en HBO Max

De spanning tussen de grote filmstudio's en de bioscopen is toegenomen nu bepaalde titels sneller dan gebruikelijk (ook) op streamingdiensten worden aangeboden. Zo werden diverse grote titels van Disney, zoals Cruella en Black Widow, tegelijkertijd uitgebracht in de bioscoop en op het streamingplatform Disney+.

Scarlett
Lees ook:
Scarlett Johansson klaagt Disney aan om releasedatum Black Widow

Deze acties leidden niet alleen tot boze reacties van de bioscopen. Ook acteurs waren ontevreden, omdat zij vaak een percentage van de opbrengst aan de kassa krijgen. Acteur Scarlett Johansson, die de hoofdrol in Black Widow speelt, heeft aangekondigd om die reden naar de rechter te stappen.

'Helft
Lees ook
'Helft Nederlanders betaalt voor muziekstreaming, Spotify stagneert'