Ga naar de inhoud
Windows 11

Android-ondersteuning in Windows 11 uitgesteld tot 2022

Windows 11 Beeld © Microsoft

Windows 11 komt officieel uit op 5 oktober. Gebruikers die uitkeken naar Windows-ondersteuning voor Android-apps zullen nog iets langer moeten wachten.

Hoewel Windows 11 al op 5 oktober wordt uitgerold, zal het besturingssysteem in eerste instantie geen Android-apps aanbieden via de Windows Store. Deze apps hebben namelijk een speciaal subsysteem nodig om te draaien, dat Microsoft ontwikkelt in samenwerking met Amazon en Intel.

Microsoft wil dit systeem pas in de komende maanden laten bèta-testen door gebruikers via het Windows Insider programma, schrijft het bedrijf op zijn blog. De kans dat dit in oktober klaar is, is dus zeer gering.

De ondersteuning voor Android-apps is een van de grootste trekpleisters van Windows 11. Volgens een recente enquête van WindowsReport is het de op een na meest populaire toevoeging aan het besturingssysteem, net onder het nieuwe startscherm.

Windows
Lees ook
Windows 11 gewoon te downloaden op oudere systemen

Emulatoren hoeven straks niet meer

Het is momenteel wel mogelijk om Android-apps te draaien met behulp van emulatoren. De nieuwe versie van Windows beloofde echter om ze simpel te integreren zonder hulp van buiten.

Het is nog niet duidelijk wanneer Android-ondersteuning wel naar Windows komt. De eerstvolgende grote update is nog officieel voor Windows 10 en komt waarschijnlijk in oktober of november. Daarna volgen kleine patches, waar Android-ondersteuning voor Windows 11 ook onderdeel van zouden kunnen zijn.

De eerste grote update voor Windows 11 staat pas eind volgend jaar in de planning.

'Helft
Lees ook
'Helft gebruikers wil wel overstappen naar Windows 11'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl