Marktanalist

'Berichtendienst Telegram 1 miljard keer gedownload'

31 augustus 2021 11:44 Aangepast: 31 augustus 2021 12:14
Beeld © ANP

De berichtenapp Telegram is wereldwijd een miljard keer gedownload. Het aantal gebruikers van de app liep rap op toen WhatsApp eerder dit jaar aankondigde zijn gebruikersvoorwaarden aan te passen.

Dat zegt marktanalist Sensor Tower tegen Techcrunch. India blijkt de grootste markt voor de app: zo'n 22 procent van alle downloads vond daar plaats.

Meer dan 214 miljoen gebruikers installeerden de app in de eerste helft van dit jaar. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor, gedreven door mensen die WhatsApp ontvluchtten.

WhatsApp veranderde in februari van dit jaar zijn gebruikersvoorwaarden. Onderdeel van deze nieuwe privacyrichtlijnen is de uitgebreide datadeling met moederbedrijf Facebook, in ieder geval buiten Europa.

Gebruikers reageerden woedend, en de richtlijnen werden uitgesteld tot mei dit jaar.  

Miniatuurvoorbeeld
Mededinging

Nieuwe aanklacht tegen Facebook om overnames WhatsApp en Instagram

Maandelijkse gebruikers lager

Kort na de aankondiging van de nieuwe privacyvoorwaarden van WhatsApp verruilden 25 miljoen mensen die app voor Telegram. Dat aantal bleef daarna oplopen.

Overigens ligt het aantal mensen dat Telegram maandelijks gebruikt waarschijnlijk een stuk lager: de app telde begin dit jaar ongeveer 500 miljoen maandelijkse gebruikers. WhatsApp heeft er zo'n 2 miljard.

Telegram anticipeerde wel op de grote overstap vanuit WhatsApp. Het bedrijf introduceerde begin dit jaar een manier om je WhatsApp-chats over te zetten naar zijn eigen app. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van