Windows 11

'Helft gebruikers wil wel overstappen naar Windows 11'

31 augustus 2021 10:54 Aangepast: 31 augustus 2021 16:22
Het nieuwe Start-menu in Windows 11. Beeld © Microsoft

De helft van alle Windows-gebruikers wil wel overstappen naar Windows 11, al zijn ze nog niet allemaal te spreken over het nieuwe Start Menu - of hoezeer het nieuwe besturingssysteem lijkt op zijn voorganger.

WindowsReport vroeg ruim 11.000 gebruikers naar hun gedachten over de nieuwe versie van Windows. Windows 11 wordt later dit jaar uitgerold, maar is nu al in verschillende vormen te testen.

Bijna de helft van alle respondenten is niet blij met het visuele ontwerp van Windows 11. Vooral het nieuwe Start Menu, dat midden in beeld staat, blijkt controversieel. 

Tegelijkertijd meldt 35 procent van de deelnemers dat ze juist het meeste uitkijken naar dit nieuwe startscherm. Dat maakt het de meest populaire aanpassing in Windows 11, gevolgd door het ondersteunen van Android-apps in Windows.

Miniatuurvoorbeeld
Systeemeisen

Windows 11-update is gratis maar alleen recente chips worden ondersteund

Meer dan de helft van alle gebruikers stapt over

21 procent van de respondenten vond dat er te weinig werd veranderd. Windows 11 zou teveel op Windows 10 lijken. Toch zal meer dan de helft van de gebruikers overstappen naar het nieuwe besturingssysteem.

Dit percentage ligt ook bijzonder hoog onder respondenten die nog Windows 7 gebruiken: 57 procent wil de overstap maken. Zo'n 6 procent van alle Windows-gebruikers wereldwijd gebruikt de zevende editie nog. Het is de meest populaire versie van het besturingssysteem na Windows 10.

Dat maakt Windows 11 nu al populairder dan Windows 7, 8 en 10 waren in hun begindagen. Wel hebben gebruikers reden om zich zorgen te maken: ongeveer een kwart haalt de hoge systeemeisen niet die nodig zijn voor een overstap. Ze kunnen Windows 11 wel downloaden en installeren, maar lopen het risico dat Microsoft geen updates levert voor hun systemen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van