3 tot 5 graden warmer

'Nieuwe PS5 300 gram lichter door kleinere koeling'

30 augustus 2021 09:44 Aangepast: 30 augustus 2021 10:24
Beeld © Getty

Sony heeft de koeling van de PlayStation 5 verkleind, althans voor de nieuwe PS5's die nu in Australië, Japan en de Verenigde Staten op de markt komen. Daardoor is de spelcomputer minder zwaar.

De nieuwe consoles verschenen vorige week in alle stilte in de winkel. Ze hebben een iets andere standaard, en zijn 300 gram lichter dan het oorspronkelijke model.

De PlayStation 5 is de grootste spelcomputer ooit gemaakt. Het model dat vorig jaar op de markt kwam woog zo'n 4,5 kilo met diskdrive en 3,9 kilo zonder: afslanken mag dus wel.

Hoe de PS5 lichter is geworden, was echter niet duidelijk. YouTuber Austin Evans haalde het apparaat uit elkaar en kwam tot de conclusie dat het gewichtsverlies door de koeling moest komen.

Miniatuurvoorbeeld
Winst

Sony verkoopt de PlayStation 5 niet meer met verlies

Koeling nogal groot

Het koelelement in de PlayStation 5 is in de oorspronkelijke vorm nogal groot. Hij beslaat bijna de helft van hoogte van de spelcomputer. In de nieuwe PlayStation is deze duidelijk veel kleiner.

Dat heeft ook gevolgen voor het apparaat, blijkt uit tests van Evans. Staat de nieuwe PlayStation 5 aan, dan is deze zo'n 3 tot 5 graden celsius heter dan het oorspronkelijke model.

Slechtere spelcomputer

Waarschijnlijk zal uit tests van Sony gebleken zijn dat het niet heel veel verschil maakt voor de prestaties van de console. Wel kan het problemen opleveren voor de lange termijn: slijt de koeling en komt er stof op, dan koelt deze steeds minder goed.

Evans noemt de nieuwe versie van de PlayStation 5 daarom "een slechtere spelcomputer". In Europa is het nieuwe model nog niet gespot.

De eerste editie van de PlayStation 5 kwam in november vorig jaar op de markt en is sindsdien lastig te verkrijgen. Toch verkoopt de PS5 net zo goed als zijn voorganger, en sinds deze maand maakt Sony geen verlies meer bij de verkoop van de nieuwe spelcomputer.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van