Pixel 5a

Google steekt de draak met Apple in 'headphone jack'-spotje

27 augustus 2021 21:05 Aangepast: 27 augustus 2021 21:17
Beeld © Google

Een perfecte, simpele cirkel. In het Latijn: circus. Is dat niet prachtig? In zijn nieuwste spotje voor de Pixel 5a steekt Google de draak met de dramatische Apple-reclames uit het verleden.

'Het is een koptelefoonport', mompelt een vrouw halverwege het nieuwe spotje op YouTube. De voice-over heeft net bijna een minuut lang de perfectie van de koptelefooningang van de Pixel 5a-smartphone van Google bezongen, zonder het beestje bij de naam te noemen.

De reclame voor de smartphone, die niet officieel in Nederland te koop is, staat bol van verwijzingen naar de oude bombastische Apple-reclames die werden ingesproken door de beroemde ontwerper Jony Ive. In die spotjes wordt er dicht ingezoomd op het product, terwijl Ive in grootse termen spreekt over de nieuwe Apple-gadget.

Ive verliet het bedrijf in 2019.

Koptelefooningang verdwenen

Apple deed de koptelefooningang in 2016 in de ban, waarop veel smartphonefabrikanten volgden. Met de Pixel 3A bracht Google deze in 2019 weer terug naar de goedkopere a-modellen van zijn smartphones.

Bluetooth heeft het stokje al lang en breed overgenomen van de klassieke bedraadde headphone, en lang leek de koptelefooningang verleden tijd. Voor de Pixel 5A krijgt de 3.5mm-poort toch nog een lofzang  - met zijn "bevredigende klik".

De Pixel 5A is sinds gisteren officieel verkrijgbaar in enkele Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Taiwan en Japan.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van