Opening Night Live

Nieuwe Saints Row, datum voor Horizon-game aangekondigd

25 augustus 2021 21:04 Aangepast: 25 augustus 2021 21:34
Beeld © Volition

Volition en Deep Silver hebben een nieuw deel in de populaire satirische gamereeks Saints Row aangekondigd tijdens het Opening Night-evenement van gamebeurs Gamescom.

De eerste Saints Row werd in 2006 uitgebracht en was merkbaar een kloon van het populaire Grand Theft Auto. In de jaren daarna bouwde de reeks zijn eigen identiteit op door vol op in te zetten op comedy. 

Na het degelijk gerecenseerde Saints Row IV (2013) werd het stil rond de serie. De nieuwe game is een reboot met een nieuwe cast, met - net als in eerdere delen - de door de speler zelf te ontwerpen Boss aan het hoofd. 

Saints Row vindt dit keer plaats in de fictieve stad Santo Ileso, "de grootste in de serie tot noch toe". Volition hoopt de game op 25 februari 2022 in de schappen te krijgen, op PlayStation 5 en 5, Xbox One en X|S en pc. 

Horizon Forbidden West uitgesteld

Na maanden aan geruchten heeft het Nederlandse Guerrilla bevestigd dat Horizon Forbidden West, de opvolger van hun populaire blockbustergame Horizon Zero Dawn (2016) is uitgesteld. In eerste instantie zou de game eind 2021 uitkomen. Het uitstel is gering: volgens Guerrilla is de game vanaf 18 februari te spelen op PlayStation-consoles.

Miniatuurvoorbeeld
Gamescom

Cloudgamen vanaf feestdagen ook op Xbox One en Series X|S

Marvel's Midnight Suns

Naast Saints Row werd ook een nieuwe Marvel-game aangekondigd op Opening Night. Marvel's Midnight Suns is afkomstig van Firaxis, een studio die bekend is om zijn strategiespellen zoals XCOM.

Midnight Suns is een strategisch rollenspel, met dertien verschillende helden uit de Marvel-strips in de hoofdrol.  Onder andere Iron Man, Captain Marvel, Doctor Strange en Wolverine maken hun opwachting. Nieuw voor Marvel-games is het hoofdpersonage, The Hunter, die door de speler zelf in te vullen is.

Firaxis toonde alleen cinematische beelden over het nieuwe spel, maar wil begin september de eerste gameplay tonen. Het spel staat gepland voor maart 2022 op Nintendo Switch, PlayStation 4 en 5, Xbox One, Series X|S en pc.

Nieuwe releasedate Halo Infinite

Tijdens het evenement werden verder nieuwe beelden vertoond van Halo Infinite. Het nieuwste deel van deze befaamde schietreeks voor Xbox werd meermaals uitgesteld, maar heeft eindelijk een nieuwe releasedatum: 8 december.

Verder presenteerde Opening Night-host Geoff Keighley een reeks andere titels, waaronder Lego-game LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, die ook al vaker werd uitgesteld. Een echte datum durfde makers Traveller's Tales nog niet vast te leggen: het spel komt 'lente 2022' uit. 

Jurassic World Evolution, een game waarin je een dierentuin voor dinosaurussen bouwt, krijgt een opvolger. Deel 2 is vanaf 9 november te koop voor PlayStation 4 en 5, Xbox One en X|S, en pc.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van