Tech

Lenovo introduceert eerste smartphone die 'diepte ziet'

10 juni 2016 10:08 Aangepast: 31 juli 2017 06:00
Beeld © Lenovo

Lenovo heeft de eerste smartphone gemaakt die, net als wij, diepte kan zien.

Lenovo's nieuwe Phab2 Pro kan dankzij Googles Tango-technologie precies zien waar het zich in de ruimte bevindt. Dat biedt allerlei mogelijkheden voor augmented reality, waarbij je op het scherm beelden in de ruimte ziet. De Phab2 Pro scant ook continu de omgeving in 3D, waardoor je voorwerpen kan inscannen of nauwkeurig afstanden kan meten.  

Kamer scannen

De Phab2 Pro komt in september op de markt en kost in de VS 499 dollar. De Europese prijs is nog niet bekend. Volgens Lenovo wordt de Google Tango-technologie in het dagelijks gebruik uiteindelijk net zo normaal als nu bijvoorbeeld gps-navigatie is.

Met Tango is een kamer in kaart te brengen, waarna je bijvoorbeeld virtuele meubels kunt proberen. Ook is het met de Phab2 Pro mogelijk om de exacte afmetingen van bijvoorbeeld tafels en muren te meten, door op punten op het camerabeeld te klikken. Google zou Lenovo een voorsprong van zes maanden hebben gegeven ten opzichte van de concurrentie bij het toepassen van zijn Tango-technologie.

Vingerafdruksensor 

De Phab 2 Pro heeft een 6,4 inch scherm en een 16 megapixel camera en een ingebouwde vingerafdruksensor. Het toestel beschikt over een Snapdragon 652-chip met acht kernen, 64 GB opslagruimte, 4GB RAM en een 2K-scherm. Lenovo zegt dat er momenteel 25 apps zijn die de Tango-technologie gebruiken. Dat aantal moet eind dit jaar rond de honderd liggen.

Bright TV-presentor Merijn kreeg onlangs van Google een demonstratie van de Tango-technologie:

Lenovo lanceerde ook een smartphone die is uit te breiden met modules die op de achterkant zijn te klikken.

Voor meer tech-videos, abonneer je op het Bright YouTube-kanaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore