Stijgingen van 10 tot 25 procent

Prijzen Microsoft 365 voor het eerst in 10 jaar verhoogd

20 augustus 2021 12:42 Aangepast: 20 augustus 2021 12:45
Teams, onderdeel van Microsoft 365. Beeld © Microsoft

Microsoft verhoogt volgend jaar voor het eerst sinds 2011 de prijzen van zijn Microsoft 365-abonnementen voor bedrijven. Het gaat om prijsstijgingen van zo'n 10 tot 25 procent.

Er zijn op dit moment geen prijsveranderingen voor Microsoft 365 voor consumenten en het onderwijs, meldt Microsoft. Microsoft 365 begon in 2011 als Office 365, een abonnementsdienst waarmee gebruikers voor een vast bedrag per maand toegang hebben tot altijd de nieuwste versies van de Office-producten van Microsoft.

Voor bedrijven gelden de nieuwe prijzen per 1 maart 2022. De prijzen worden wereldwijd verhoogd, maar verschillen per regio. Microsoft noemt enkel de Amerikaanse prijzen, die stijgen met zo'n 10 tot 25 procent. Zo stijgt Microsoft 365 Business Basic van 5 naar 6 dollar per maand; in Nederland kost dat abonnement inclusief btw zo'n 5 euro. Microsoft 365 Business Premium gaat van 20 naar 22 dollar; ook dat abonnement kost in Nederland inclusief btw nu zo'n 20 euro. De nieuwe Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend en volgen later.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Microsoft stopt gratis proefperiode Windows 365: 'Vraag is te groot'

365 steeds belangrijker voor Microsoft

De hogere prijs past volgens Microsoft bij de 'gestegen waarde' van Microsoft 365 voor gebruikers. Het abonnement biedt nu ook toegang tot communicatie-app Teams, de Whiteboard-app voor samenwerken en SharePoint voor het delen van bestanden. Ook heeft Microsoft naar eigen zeggen de afgelopen tien jaar veel geïnvesteerd in de beveiliging van het abonnement en innovaties op het gebied van onder meer kunstmatige intelligentie.

Het 365-abonnement is belangrijk voor Microsoft. Qua verkopen is het zelfs het grootste product voor Microsoft. Sinds 2017 komt de meerderheid van de Office-inkomsten uit de verkoop van abonnementen in plaats van losse softwarepakketten. Die verhouding is sindsdien steeds meer naar abonnementen verschoven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Snel afgeleid? Windows 11 krijgt functie om te focussen

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van