Verdienmodel

Expliciet seksuele content vanaf oktober niet meer op OnlyFans

19 augustus 2021 21:40 Aangepast: 19 augustus 2021 23:30

OnlyFans verbiedt vanaf oktober het plaatsen van seksueel getinte video's en foto's.

De website werd in eerste instantie bekend vanwege het grote aantal sekswerkers dat hun afbeeldingen en filmpjes ter betaling aanboden via het platform.

Maar banken en betaaldiensten oefenen al een tijd druk uit op het platform, schrijft Bloomberg. OnlyFans wil daarom vanaf oktober stoppen met het tolereren van seksuele content om "de toekomst van ons platform op de lange termijn zeker te stellen". Naaktfoto's mogen nog wel worden geplaatst.

OnlyFans groeide sinds het begin van de coronapandemie van 20 miljoen naar meer dan 130 miljoen gebruikers. Het bedrijf achter de site poogt die populariteit om te zetten naar financiële slagkracht: OnlyFans hoopt een miljard dollar aan investeringsgeld binnen te halen. 

Miniatuurvoorbeeld
'Helemaal instorten'

Zó reageerde Ferry Doedens' moeder op zijn OnlyFans-carrière

Beroemdheden moeten OnlyFans gaan dragen

Ondertussen zijn ook veel beroemdheden actief op het platform, onder wie atleten en acteurs, zoals de voormalige GTST-ster Ferry Doedens. OnlyFans hoopt dat beroemdheden ook met niet-expliciete content gebruikers zullen blijven aantrekken.

Het platform verdient geld door een commissie van 20 procent te vragen over elke betaling, die maandelijks plaatsvinden via een abonnement. Dat loont: OnlyFans kon afgelopen jaar rekenen op een totaalomzet van 390 miljoen dollar (333 miljoen euro). 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van