3D-geluid voor AirPods

Netflix voegt ruimtelijk geluid voor AirPods toe op iPhone en iPad

19 augustus 2021 12:29 Aangepast: 19 augustus 2021 12:32
Beeld © Apple

Netflix voegt ondersteuning voor de functie ruimtelijk geluid toe in zijn app voor iPhone en iPad. Met ruimtelijk geluid kunnen AirPods Pro en AirPods Max geluid in 3D laten horen.

Netflix bevestigt dat de uitrol van ruimtelijk geluid voor iOS is gestart, meldt 9to5Mac. Voor sommige gebruikers werkt de functie al, ook in Nederland.

Apple voegde de functie ruimtelijk geluid toe in iOS 14. De functie simuleert een virtuele surround-set rond het hoofd van de gebruiker, en kan zo via een koptelefoon surround-sound laten horen uit de bronnen 5.1, 7.1 en Dolby Atmos.

Surround met stereo-oordoppen

Met de functie kunnen stereo-oordoppen of koptelefoon toch surround-sound laten horen dat klinkt alsof het van voor, naast, achter of boven de gebruiker komt. Apple gebruikt de gyroscopen en versnellingsmeter in zowel de AirPods als iPhone of iPad om te bepalen waar de oren van de gebruiker zijn ten opzichte van het scherm, en kan zo het surround-geluid als het ware in een virtuele koepel om de gebruiker plaatsen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple Music nu te luisteren in Dolby Atmos en lossless-kwaliteit

Disney+

Ruimtelijk geluid werd al ondersteund door onder meer Disney+ en Apple TV+. Sinds kort is ook een deel van de muziek op Apple Music in ruimtelijk geluid te beluisteren. Dit najaar komt ruimtelijk geluid voor video ook naar de Apple TV en naar Mac-computers.

Heb ik de functie al?

Netflix-gebruikers die willen weten of de functie al voor hen werkt, moeten updaten naar de nieuwste versie van Netflix voor iOS. Vervolgens starten zij een video en met in het bedieningspaneel van de iPhone of iPad lang op de volumeregelaar worden gedrukt, terwijl AirPods Pro of Max zijn aangesloten. Als de knop 'ruimtelijke audio' zichtbaar en blauw is, is de functie beschikbaar en ingeschakeld.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van