Films en series

Nederland krijgt nog een streamingdienst: SkyShowtime

19 augustus 2021 09:10 Aangepast: 19 augustus 2021 15:20

Het mediabedrijf ViacomCBS en de kabelmaatschappij Comcast Corporation lanceren samen de nieuwe streamingdienst SkyShowtime in Europa. In het Europese aanbod zit onder meer content van de Amerikaanse videodiensten Paramount+ en Peacock.

De nieuwe dienst SkyShowtime zal vanaf volgend jaar in meer dan twintig landen beschikbaar zijn, waaronder in Nederland.

Op SkyShowtime komen series en films van de tv-zenders en merken die de Amerikaanse bedrijven al in hun portfolio hebben. Zo kunnen kijkers titels zien van onder andere de tv-zenders Showtime, MTV en Nickelodeon en content van de Amerikaanse streamingdiensten Paramount+ en Peacock.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Disney+ had geen last van einde lockdowns: meer abonnees dan verwacht

Prijs nog onbekend

Wanneer de dienst precies wordt gelanceerd in Nederland en de andere EU-landen is nog niet bekend. Ook details over het precieze aanbod en de kosten voor een abonnement volgen nog.

Bij de lancering biedt de dienst ruim 10.000 uur aan video's, waaronder exclusieve nieuwe films en series. Ook komen er oude films, documentaires en series op SkyShowtime te staan. 

Drukte op de streamingmarkt

Het wordt volgend jaar nog drukker op de streamingmarkt. In het eerste kwartaal volgt ook de lancering van Viaplay, dat onder meer de Formule 1 en Premier League in Nederland zal uitzenden. Ook zou HBO de komst van streamingdienst HBO Max naar ons land voorbereiden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Scifi-film met Tom Hanks in november op Apple TV+

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van