Games

Staatsmedium China hekelt games 'die geschiedenis verdraaien'

16 augustus 2021 09:59 Aangepast: 16 augustus 2021 10:00
Beeld ter illustratie Beeld © Getty

De Chinese overheid zou games die de Chinese geschiedenis niet goed weergeven hard willen gaan aanpakken. Dat blijkt uit nieuwe kritiek op de gamesector door de Chinese staatszender China National Radio (CNR).

CNR haalde in een redactioneel commentaar uit naar games die de Chinese geschiedenis niet goed weergeven, waardoor ze jonge mensen zouden kunnen misleiden. Het commentaar versterkt de vrees dat de Chinese overheid de gamesector aan strengere regels wil onderwerpen.  

CNR noemde games die moedwillig geschiedenis en historische figuren vervormen "inferieur" en een "schadelijke vorm van culturele communicatie". Als voorbeeld noemde CNR een spel waarin een Chinese generaal en nationale held uit de Song-dynastie werd geportretteerd als capitulator.

"Geestelijk opium"

Eerder deze maand opende een ander Chinees staatsmedium al de aanval op de gamesector. Volgens Economic Information Daily zijn veel tieners verslaafd en zijn de mobiele spelletjes "geestelijk opium". Daarbij ging het volgens de staatskrant om het spel Honor of Kings van techbedrijf Tencent. Techbedrijven daalden hard op de beurs na publicatie van het bericht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Epic Games: 'Google wilde ons kopen om concurrentie af te slaan'

Tencent

Tencent kondigde daarna strengere regels aan voor minderjarige spelers, zoals tijdslimieten om te spelen en het niet kunnen doen van aankopen in de game als een kind jonger dan 12 is. Voor die jongere kinderen zou de hele gamesector zelfs moeten nadenken of ze wel online zouden moeten kunnen gamen, stelde Tencent. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Chinese staatskrant opent aanval op gamesector: 'geestelijk opium'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van