Ga naar de inhoud
Hanks, een robot en een hond

Scifi-film met Tom Hanks in november op Apple TV+

De film Finch, waarin Tom Hanks optrekt met een hond en een robot, verschijnt in november op de streamingdienst Apple TV+.

De sciencefictionfilm Finch van regisseur Miguel Sapochnik wordt op 5 november uitgebracht, meldt Apple. Sapochnik is bekend van onder andere Game of Thrones en True Detective. 

De hoofdrollen in Finch worden gespeeld door Tom Hanks en Caleb Landry Jones, die onlangs de prijs voor beste acteur won op het filmfestival van Cannes. Voor Hanks is dit zijn tweede film voor Apple TV+, na Greyhound.

Na uitstel première verkocht aan Apple

De film werd in 2017 al aangekondigd onder de naam BIOS en zou eerst in oktober 2020 in de Amerikaanse bioscopen gaan draaien. Maar Universal Pictures moest de première meermaals uitstellen vanwege corona. De film werd vervolgens verkocht aan Apple en werd hernoemd tot Finch.

Meer
Lees ook
Meer bekend over nieuwe show Jon Stewart bij Apple TV+

Robot

De film gaat over de robotbouwer Finch (Hanks), de robot Jeff (Jones) en de hond Goodyear. Finch is een van de weinige overlevenden van een catastrofale zonnestorm die de wereld tot een woestenij heeft gemaakt. Na tien jaar in een ondergrondse bunker bouwt hij de robot zodat deze voor Goodyear kan zorgen als hij dat zelf niet meer kan.

De drie gaan vervolgens op "een gevaarlijke reis door een desolaat Amerikaans Westen", waar bij Finch heeft moeite om Jeff en Goodyear goed met elkaar om te laten gaan en tegelijk de "gevaren van de nieuwe wereld" het hoofd te bieden. 

Apple TV+ kost 4,99 euro per maand. Kopers van een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, Mac of iPod Touch krijgen de eerste drie maanden gratis. 

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl