Amazon Prime Video

Amazon filmt Lord of the Rings niet meer in Nieuw-Zeeland

13 augustus 2021 08:40 Aangepast: 13 augustus 2021 15:48

De opnames van het tweede seizoen van de nieuwe Lord of the Rings-serie van Amazon vinden niet meer in Nieuw-Zeeland maar in Groot-Brittannië plaats. De filmstudio van Amazon in het VK, waar al grote producties worden gemaakt, wil uitbreiden.

De keuze is opvallend omdat Nieuw-Zeeland sinds de recente verfilmingen van The Lord of the Rings-trilogie en The Hobbit door Peter Jackson altijd het decor was van 'Middle-Earth'.

In Nieuw-Zeeland wordt dan ook teleurgesteld gereageerd. Minister van Economische Ontwikkeling Stuart Nash zegt in lokale media dat de beslissing gevolgen heeft voor meer dan 1200 mensen die aan het eerste seizoen meewerkten. De productie werd bovendien gemaakt met steun van de overheid.

Elijah Wood, de acteur die Frodo Baggins speelde in de films van Jackson, is ook duidelijk niet gelukkig met het nieuws. Hij reageerde met een tweet met de facepalm-emoji, het poppetje dat zijn hand gefrustreerd tegen zijn gezicht slaat.

"We willen de bevolking en de regering van Nieuw-Zeeland bedanken voor hun gastvrijheid en toewijding," zegt Amazon Studios-topman Vernon Sanders in een reactie. Hij spreekt van een 'geweldige samenwerking' met Nieuw-Zeelandse overheden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lord of the Rings-serie volgend jaar september op Amazon Prime

Seizoen 1 in september 2022 online

De opnames van het eerste seizoen zijn begin augustus afgerond. De serie moet in september volgend jaar in première gaan. Het verhaal speelt zich duizenden jaren af voor de gebeurtenissen in The Hobbit en The Lord of the Rings.

"De postproductie van seizoen één gaat in Nieuw-Zeeland door tot juni 2022, en de pre-productie van seizoen twee zal naar verwachting begin 2022 van start gaan in het Verenigd Koninkrijk", laat Amazon weten.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van