Privacy

Datalek bij Radboudumc: gegevens medewerkers op straat

12 augustus 2021 13:21 Aangepast: 12 augustus 2021 13:31
Beeld © ANP

Door een datalek bij het Radboudumc in Nijmegen zijn gegevens van medewerkers van het ziekenhuis uitgelekt.

Ook de gegevens van medewerkers van organisaties waar het ziekenhuis mee samenwerkt zijn uitgelekt. "Door menselijk handelen zijn accountgegevens van mensen met een Radboudumc-werkplek op internet terecht gekomen", meldt het academisch ziekenhuis.

Het gaat om (inlog)namen, e-mailadressen en telefoonnummers. Er zijn geen patiëntgegevens of andere bijzondere persoonsgegevens openbaar geworden, zegt het medisch centrum. Hoe het datalek heeft kunnen ontstaan, wordt nog onderzocht.

Het datalek is volgens Radboudumc 'onmiddellijk gedicht'. "Ook zijn er maatregelen genomen om herhaling en verdere schade te voorkomen." Volgens het ziekenhuis zijn ICT-applicaties, zoals het elektronisch patiënten dossier, niet in gevaar geweest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Na datalek blundert testbedrijf opnieuw: zet lijst gedupeerden in de cc

'Enorm vervelend'

Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en alle getroffen personen worden de komende dagen op de hoogte gebracht. 

“Digitale veiligheid is een groot goed, zeker in de zorg, en heeft voortdurend onze aandacht”, aldus Mark Janssen, lid Raad van Bestuur bij het Radboudumc. “We vinden het enorm vervelend dat we er desondanks niet in geslaagd zijn dit incident te voorkomen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Hengelsportketen waarschuwt voor phishing na datalek

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van