Chatgeschiedenis meenemen

WhatsApp maakt overzetten chatgeschiedenis van iPhone naar Android mogelijk

11 augustus 2021 17:36 Aangepast: 11 augustus 2021 17:58

WhatsApp maakt het voor het eerst mogelijk om de chatgeschiedenis mee te nemen als gebruikers van een iPhone overstappen op een Android-toestel.

WhatsApp kondigde de mogelijkheid om de chatgeschiedenis over te zetten aan tijdens de presentatie van de nieuwe vouwtelefoons van Samsung. Als gebruikers overgaan van een iPhone naar een Android-toestel kunnen ze alle berichten, inclusief spraakmemo's en foto's, overzetten naar hun nieuwe telefoon.

De functie komt in de komende weken beschikbaar voor gebruikers die wisselen van een iPhone naar de Samsung-telefoons Galaxy Z Fold 3 en Flip 3. Later volgt de mogelijkheid ook voor andere Samsung-apparaten met Android 10 of hoger. Het overzetten werkt via de Smart Switch-app van Samsung. 

Uiteindelijk moet de functie ook tussen iOS en Android-telefoons van andere telefoonmerken gaan werken. WhatsApp heeft nog niet gezegd wanneer andere fabrikanten volgen. Ook is nog niet duidelijk wanneer het mogelijk wordt de chatgeschiedenis over te zetten van Android naar iOS.

Kabeltje nodig

De overzetfunctie werkt bij de Samsung Smart Switch-app nadat gebruikers de iPhone en de Samsung-telefoon aan elkaar hebben gekoppeld met een Lightning-naar-USB-C-kabel. Het overzetten werkt niet via internet. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

WhatsApp rolt functie 'eenmalige weergave' uit naar iedereen

Overstappen

WhatsApp was de functie voor het overzetten van de chatgeschiedenis al langer aan het testen. Tot nu toe is het onmogelijk om de chatgeschiedenis van WhatsApp makkelijk mee te nemen naar een ander telefoonsysteem. Wie nu van een iPhone overstapt naar Android, moet alle chats, foto's en video's in WhatsApp achterlaten.

Overstappen naar een nieuw telefoonnummer met behoud van de chathistorie is al wel mogelijk, maar er zijn een aantal stappen voor nodig. Bovendien is die overstap van nummer alleen mogelijk zolang niet ook wordt gewisseld van Android naar iPhone of andersom.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Samsung onthult nieuwe vouwtelefoons: Fold3 en Flip3

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van