Ga naar de inhoud
Nieuwe smartphones

Xiaomi kondigt high-end smartphone MIX 4 aan

Het Chinese telefoonmerk Xiaomi heeft de nieuwe high-end telefoon MIX 4 aangekondigd. Het toestel heeft onder andere een selfiecamera verwerkt onder het scherm.

De nieuwe Xiaomi MIX 4 heeft een 6,67 inch amoled-scherm (2400x1080 pixels) met 120 Hz verversing en 10-bit kleurweergave. De 20 megapixel-frontcamera zit geïntegreerd onder het scherm, dat daardoor geen uitsparing of gat meer heeft.  

Het toestel werkt met de nieuwe snelle Qualcomm Snapdragon 888+ chip. De MIX 4 heeft 128, 256 of 512 GB opslagruimte en 8 of 12 GB werkgeheugen. 

Nog sneller opladen

De MIX 4 heeft een 4500 mAH accu en ondersteunt hogere laadsnelheden: 120W bedraad opladen en 50W draadloos opladen. Bedraad is het toestel in 15 minuten volledig op te laden, draadloos duurt dat 28 minuten. 

De hoofdcamera heeft 108 megapixel, daarnaast zit een 8 megapixel-telelens met 5x optische zoom en 50x periscopische zoom, en een 13 megapixel ultragroothoekcamera. Het toestel heeft een keramische behuizing, weegt 225 gram en is 8 mm dik.  

Xiaomi
Lees ook
Xiaomi laat robothond CyberDog salto's maken

In China kost de goedkoopste versie van het toestel omgerekend 660 euro, en het duurste 830 euro, maar de Europese prijzen zullen hoger uitvallen. De telefoon komt eerst op 16 augustus in China op de markt. Wanneer de MIX 4 in Nederland verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend.

Xiaomi nu grootste telefoonmerk ter wereld

Xiaomi passeerde in juni concurrenten Samsung en Apple en was in die maand voor het eerst de nummer 1 op de wereldwijde smartphonemarkt.

Samsung presenteert woensdagmiddag zijn nieuwe smartphones.

Xiaomi
Lees ook
Xiaomi toont lader die je smartphone in 8 minuten oplaadt
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl