Windows 11

Snel afgeleid? Windows 11 krijgt functie om te focussen

06 augustus 2021 17:37 Aangepast: 06 augustus 2021 17:40

Microsoft voegt in Windows 11 een nieuwe functie toe die gebruikers moet helpen zich beter te concentreren. Voor het nieuwe onderdeel werkt Microsoft samen met muziekdienst Spotify.

Microsoft voegt aan Windows 11, dat later dit jaar voor consumenten verschijnt, het nieuwe onderdeel Focus Sessions toe. Die functie moet gebruikers op een nieuwe manier beter laten concentreren op het werk of andere taken. 

Gebruikers kunnen een timer instellen voor hoe lang ze willen focussen op een taak en welke muziek ze daarbij willen horen. Focus Sessions bevat hiervoor een integratie met de playlists van Spotify. Dat is te zien in een video die als voorproefje is gedeeld door Microsoft-topman Panos Panay op Twitter. Panay noemt Focus Sessions een "gamechanger". 

De functie lijkt onderdeel te zijn van het klokprogramma van het besturingssysteem. Welke mogelijkheden de functie precies heeft, is nog niet helemaal duidelijk. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Blue Screen of Death wordt zwart in Windows 11'

Pomodoro

Microsoft lijkt met de feature de Pomodorotechniek te gebruiken, een methode voor tijdmanagement waarbij periodes van geconcentreerd werken aan een taak worden afgebakend en worden onderbroken door korte pauzes.  

Het Focus Sessions-onderdeel wordt volgens Microsoft binnenkort toegevoegd aan de publieke testversie van Windows 11. Windows Insiders kunnen die versie sinds kort al gebruiken. De release van Windows 11 voor consumenten vindt pas later dit jaar plaats.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van