Smart Home

Google onthult deurbel en beveiligingscamera op batterij

05 augustus 2021 18:44 Aangepast: 06 augustus 2021 15:35

Google heeft een nieuwe slimme deurbel en nieuwe bewakingscamera's gepresenteerd. De nieuwe Nest Doorbell is de eerste deurbel van het merk die op een batterij werkt.

Google heeft vier nieuwe smart home-producten in de Nest-lijn gepresenteerd. De nieuwe Nest Doorbell, de draadloze opvolger van de Nest Hello, werkt met een oplaadbare accu. De slimme deurbel is desgewenst ook aan het stroomnet te verbinden. De accuduur is meerdere maanden. Er is ook een zuinige modus, waarbij de video-opnames worden beperkt.

Het geluid van de deurbel is ook af te spelen via de Nest-speakers en de Nest Hub. De slimme deurbel heeft een camera met nachtvisie voor betere beelden in het donker en biedt 6x zoom. 

De Nest Doorbell kan ook automatisch een melding sturen als er een pakketje voor de deur wordt gedetecteerd. De deurbel kost 200 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Review Google Nest Hub 2: dit scherm houdt je slaap in de gaten

Nest Cams

De nieuwe Nest Cam met accu (200 euro) is geschikt voor zowel binnen als buiten. De accu gaat 1 tot 6 maanden mee voordat hij weer moet worden opgeladen. De Nest Cam heeft een full-hd-resolutie en beschikt ook over nachtvisie en HDR, waardoor het beeld geen last van direct zonlicht zou moeten hebben. 

Er komt ook een nieuwe goedkope bedrade Nest Cam voor binnenshuis (100 euro), die ook aan de muur is te bevestigen. Dat is de goedkoopste Nest-beveiligingscamera tot nu toe. Daarnaast komt er een Nest Cam met floodlight (300 euro) die als hij een verdachte beweging herkent de verlichting kan aanzetten. 

Meldingen en opnames

De Nest-apparaten detecteren met verbeterde algoritmes mensen, dieren en voertuigen. "Onze nieuwe camera's en deurbel verwerken en interpreteren de beelden op het apparaat zelf, wat leidt tot relevantere meldingen en extra privacy en beveiliging", aldus Google. Voor het ontvangen van meldingen of het instellen van activiteitszones is geen abonnement vereist.

Zonder abonnement is drie uur gratis op te nemen, met een Nest Aware-abonnement zijn opnames tot 30 of 60 dagen mogelijk, of zijn 24/7 opnames te bewaren met behulp van bedrade Nest Cams. De deurbel en de camera's met accu en met floodlight kunnen bij een stroom- of wifi-uitval een uur aan beelden lokaal opslaan. De bedrade Nest Cam kan bij een wifi-storing lokaal opnemen. "Wanneer de verbinding er weer is, uploaden de apparaten je evenementen naar de cloud, zodat je kunt zien wat er is gebeurd", aldus Google.

De Nest Doorbell en Nest Cam met accu zijn vanaf 24 augustus verkrijgbaar, de andere twee Nest-camera's volgen 'binnenkort'.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Slimme deurbellen op batterijen: welke is de beste?

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van