Nintendo Switch

Verkoop Nintendo Switch fors gedaald

05 augustus 2021 11:26 Aangepast: 05 augustus 2021 11:47
Nintendo Switch Beeld © Getty

Nintendo heeft afgelopen kwartaal een lagere omzet geboekt. Het Japanse bedrijf verkocht veel minder Nintendo Switch-consoles dan tijdens de coronalockdowns in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ook wachten gamers mogelijk op de nieuwe Switch die dit najaar verschijnt.

Nintendo scoorde vorig jaar nog een grote hit met de game Animal Crossing: New Horizons. Het was een van de populairste games om de coronalockdown mee door te komen. Nu een nieuwe kaskraker van dezelfde orde uitblijft, dalen ook de verkopen van de spelcomputer Nintendo Switch.

Animal Crossing: New Horizons kwam in maart 2020 op de markt, precies toen landen inwoners opriepen zoveel mogelijk thuis te blijven door de coronapandemie. De game voert spelers juist naar een onbewoond eiland waar ze samen met dieren een idyllische samenleving moeten opbouwen. Die vlucht uit de werkelijkheid beviel goed, gezien de exploderende verkoopcijfers van het spel en de Switch. De Animal Crossing-game werd het meest verkochte Nintendo-spel ooit in Europa.

Nieuwe games

Tegenover de populariteit van Animal Crossing, waarvan vorig jaar in een kwartaal 10 miljoen stuks werden verkocht, steken de nieuwe games die in april, mei en juni verschenen flets af. De in het afgelopen kwartaal uitgekomen games Mario Golf Super Rush en New Pokémon Snap kenden lang niet zo'n flitsende start qua verkoopcijfers. New Pokémon Snap werd ruim 2 miljoen keer verkocht en Mario Golf Super Rush ging 1,34 miljoen keer over de toonbank. Animal Crossing: New Horizons werd afgelopen kwartaal nog 1,26 miljoen keer verkocht, goed voor een totaal van 34 miljoen

De opvolger van de populaire game The Legend of Zelda: Breath of the Wild, waar veel van wordt verwacht, verschijnt pas in 2022.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nintendo: geen plan voor nieuwe Switch naast oled-model

Nieuwe Switch in oktober

In het eerste kwartaal van Nintendo's gebroken boekjaar 2021/2022 verkocht het Japanse bedrijf net geen 5,7 miljoen consoles, bijna 22 procent minder dan een jaar eerder. De goedkopere Switch Lite werd ruim de helft minder verkocht dan een jaar eerder.

De omzet daalde bijna 10 procent tot 322,6 miljard yen, omgerekend 2,4 miljard euro. Daarop boekte het bedrijf een nettowinst van omgerekend 714,9 miljard euro, bijna 13 procent minder dan een jaar eerder.

Nintendo kan later dit jaar weer een groei in de verkoop van spelcomputers verwachten, want in oktober verschijnt het nieuwe Nintendo Switch-model met een oled-scherm. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nintendo onthult vernieuwde Switch met 7 inch oled-scherm

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van