Ga naar de inhoud
PlayStation 5

Sony verkoopt de PlayStation 5 niet meer met verlies

Beeld © Getty

Sony verliest sinds kort geen geld meer aan de verkoop van de PlayStation 5, aldus topman Hiroki Totoki.

Althans: de duurste editie van de PlayStation 5, de versie met diskdrive van 599 euro, levert nu daadwerkelijk winst op. De verkoop van andere hardware vult de gaten op die de verkoop van de goedkopere digitale editie nog wel achterlaat in de kwartaalcijfers van Sony, schrijft Bloomberg op basis van een presentatie aan investeerders van Sony.

Gamehardware is duur om te maken, maar moet relatief goedkoop blijven om een publiek te vinden. In de eerste maanden of jaren na de lancering van een nieuwe console draait een bedrijf verlies op de verkoop van de hardware, die het met software goed probeert te maken.

De PlayStation 4 bereikte het kantelpunt wat sneller, namelijk binnen zes maanden. Toch is dit punt vrij spoedig bereikt door Sony, die met de PlayStation 3 nog jarenlang in het moeras zat.  
 

Opslag
Lees ook
Opslag PlayStation 5 nu uit te breiden met SSD's

14,8 miljoen PlayStations

In totaal werden er in het eerste kwartaal van dit jaar 2,3 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verkocht. Tegelijk begint de verkoop van de PlayStation 4 rap achteruit te gaan: Sony verkocht er begin dit jaar slechts 500.000. 

Verder meldde Totoki dat Sony genoeg chips heeft weten in te slaan voor de 14,8 miljoen PlayStation 5's die het bedrijf in het eerste jaar hoopt te verkopen. De spelcomputer is nog steeds bijzonder lastig te vinden voor consumenten. Door het wereldwijde chiptekort kan Sony er minder produceren dan het zou willen.