Apps worden iets goedkoper

Apple verlaagt prijzen in de App Store

04 augustus 2021 09:27 Aangepast: 04 augustus 2021 10:54
iPhone 12 Beeld © Getty

Apple heeft de prijzen van apps en in-app aankopen in de App Store in Europa verlaagd. Ook in Nederland worden apps daardoor iets goedkoper.

Een app die eerst 1,09 euro kostte, kost vanaf nu 0,99 euro, een app van 2,29 euro gaat naar 1,99 euro, een app van 3,49 euro kost voortaan 2,99 euro, enzovoort. 

Hiermee lopen de europrijzen gelijk aan de dollarprijzen. Als reden voor de prijswijziging noemt Apple de waarde van valuta's en de belastingtarieven. 

Vaste prijsniveaus

Apple hanteert in de App Store 87 prijsniveaus. Appmakers kunnen daardoor alleen deze prijzen selecteren voor hun apps en abonnementen en niet hun eigen prijs invullen. De maximale prijs is 999,99 euro.

Het is voor het eerst sinds 2017 dat de Europese prijzen in de App Store worden aangepast. Toen werden de europrijzen iets verhoogd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Verkopen App Store fors omhoog vorig jaar: goed voor 643 miljard dollar

Abonnementen

De prijzen van al afgesloten abonnementen in de App Store die automatisch worden vernieuwd blijven hetzelfde als de gebruiker niets doet. Gebruikers kunnen een lopend abonnement tijdelijk opzeggen, om daarna weer een abonnement voor de lagere prijzen af te sluiten.

Commissie

De prijsverlaging heeft geen gevolgen voor de percentages commissie die ontwikkelaars afdragen aan Apple over de omzet van apps.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van