'Dysfunctioneel'

'Amazon kortwiekt Britse tak van dronebezorgdienst'

03 augustus 2021 21:38 Aangepast: 03 augustus 2021 21:44

Amazon stopt met een deel van zijn bezorgdroneproject in het Verenigd Koninkrijk en heeft minstens honderd werknemers ontslagen, schrijft WIRED op basis van eigen bronnen.

De Britse tak van het Prime Air-project werd in 2016 opgezet om onderzoek te doen naar de beste manier om pakketjes per drone te bezorgen, zonder bijvoorbeeld onderweg voorwerpen te raken. Amazon experimenteert ook in de Verenigde Staten met deze bezorgdrones.

Volgens WIRED bevindt de Britse tak zich sinds 2019 in een staat van verval. Medewerkers beschrijven een cultuur van 'dysfunctionele' bedrijfsvoering. Zo ging het bedrijf zo hard door nieuwe managers heen dat werknemers soms leidinggevenden voor zich kregen die niks wisten over wat Prime Air precies deed.

Werknemers van het bedrijf kampten met andere leidinggevenden die soms zonder aangegeven reden de vereisten van het project aanpasten. Communicatie met het moederbedrijf ging via een enkele topman, die pizza voor de werknemers kocht en ze vervolgens vroeg om dubbel zoveel werk te doen. Daarna verdween hij weer voor een paar maanden.

Miniatuurvoorbeeld
Reddingsdrone

Drone moet ouderen uit brandend verzorgingshuis redden: 'Hij herkent emoties'

Geen bezorgdrones 'binnen enkele maanden'

In 2019 beloofde Amazon nog dat hun drones 'binnen enkele maanden' commercieel pakketten tot aan de stoep zouden bezorgen. Hun concurrenten, zoals Wing van Google, werken alleen aan bezorgdiensten waarbij pakketten van grotere hoogte gedropt worden.

De promotiefilmpjes van drones die pakketjes voor de deur afleveren die de Britse afdeling van Prime Air in 2016 maakte, zijn stilletjes van het YouTube-kanaal van Amazon verdwenen. Een woordvoerder van Amazon zegt tegen WIRED dat Air nog wel aanwezig blijft in het Verenigd Koninkrijk, maar niet op welke manier.

De Amerikaanse tak van het bedrijf heeft sinds afgelopen jaar toestemming om bezorgdrones te testen, maar dat zou in feite de situatie zijn waar zijn Britse zus zich in 2016 in bevond. Dat betekent dat de kans klein is dat Amazon op korte termijn bezorgdrones in zal zetten.

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van