Ga naar de inhoud
Elektrische fietsen

Harley-Davidson brengt eerste e-bikes in Nederland uit

Harley-Davidson heeft de elektrische fietsen van zijn nieuwe merk Serial 1 vandaag ook in Nederland op de markt gebracht.

De nieuwe Serial 1 e-bikes zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de Nederlandse Harley Davidson-winkels, laat het bedrijf weten. Het gaat om drie modellen e-bikes met trapondersteuning tot 25 kilometer per uur, waaronder een versie met een lage instap. De speed pedelec, die tot 45 km/u haalt, komt voorlopig niet in ons land op de markt.

Harley-Davidson brengt de elektrische fietsen uit onder het nieuwe merk Serial 1 om verwarring met de bekende motorfietsen te voorkomen. De naam Serial 1 verwijst naar 'Serial Number One', de bijnaam voor de oudste bekende motorfiets van Harley-Davidson. De e-bikes dragen ook het logo van het iconische motormerk.

Drie versies

De e-bikes van Serial 1 werden eind 2020 in de VS aangekondigd. De fietsen zijn er in Nederland in drie versies, elk met een middenmotor en een accu die in het frame zit en die uitneembaar is. Het goedkoopste model is er vanaf 3499 euro, de duurste variant met een grotere accu kost 4699 euro.  

Getest:
Kijk ook
Getest: de luxe e-bike van Gazelle

Groeimarkt e-bikes

Mede door de coronacrisis nam de verkoop van e-bikes vorig jaar hard toe. De elektrische fiets noemt het Amerikaanse bedrijf "de perfecte oplossing voor woon-werkverkeer en recreatief gebruik".

Harley-Davidson verkoopt overigens ook al elektrische motorfietsen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook