'Spotify Plus'

Spotify werkt aan goedkoop abonnement: 1 dollar per maand

03 augustus 2021 12:59 Aangepast: 03 augustus 2021 13:03

Muziekdienst Spotify is begonnen met het testen van een goedkoop abonnement van 1 dollar per maand. Gebruikers met dat abonnement krijgen meer functies dan de gratis versie, maar horen ook nog steeds reclames.

Spotify bevestigt aan The Verge dat het een nieuw Plus-abonnement aan het testen is onder een aantal gebruikers. Of dat ook in Nederland gebeurt, is niet duidelijk.

Het nieuwe Spotify Plus-abonnement biedt de mogelijkheid om onbeperkt nummers over te slaan. Liedjes skippen is bij de gratis variant maar bij maximaal zes nummers per uur mogelijk.

Ook anders dan de gratis versie is dat Plus-gebruikers zelf de specifieke liedjes om te luisteren kunnen kiezen. Dat kunnen gratis gebruikers alleen in 15 playlists, in andere playlists kunnen ze alleen liedjes in willekeurige volgorde luisteren met de shuffle-functie.

Wel reclames

Net als de gratis versie bevat Spotify Plus ook reclames. Het Plus-abonnement kost voor de Amerikaanse testgebruikers 0,99 dollar. Dat is 10 procent van de prijs van een regulier Spotify Premium-abonnement. Het Zweedse bedrijf weet nog niet of de nieuwe abonnementsvorm definitief wordt ingevoerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Groei aantal Spotify-gebruikers valt tegen

Op weg naar 400 miljoen gebruikers

Spotify heeft momenteel meer dan 365 miljoen gebruikers, waarvan 165 miljoen betalende abonnees. Voor het einde van dit jaar verwacht Spotify minimaal 400 miljoen gebruikers te hebben.

Spotify is de grootste muziekdienst ter wereld. De belangrijkste concurrent is Apple Music.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify en Storytel starten samenwerking rond audioboeken

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van