Ga naar de inhoud
'Spotify Plus'

Spotify werkt aan goedkoop abonnement: 1 dollar per maand

Muziekdienst Spotify is begonnen met het testen van een goedkoop abonnement van 1 dollar per maand. Gebruikers met dat abonnement krijgen meer functies dan de gratis versie, maar horen ook nog steeds reclames.

Spotify bevestigt aan The Verge dat het een nieuw Plus-abonnement aan het testen is onder een aantal gebruikers. Of dat ook in Nederland gebeurt, is niet duidelijk.

Het nieuwe Spotify Plus-abonnement biedt de mogelijkheid om onbeperkt nummers over te slaan. Liedjes skippen is bij de gratis variant maar bij maximaal zes nummers per uur mogelijk.

Ook anders dan de gratis versie is dat Plus-gebruikers zelf de specifieke liedjes om te luisteren kunnen kiezen. Dat kunnen gratis gebruikers alleen in 15 playlists, in andere playlists kunnen ze alleen liedjes in willekeurige volgorde luisteren met de shuffle-functie.

Wel reclames

Net als de gratis versie bevat Spotify Plus ook reclames. Het Plus-abonnement kost voor de Amerikaanse testgebruikers 0,99 dollar. Dat is 10 procent van de prijs van een regulier Spotify Premium-abonnement. Het Zweedse bedrijf weet nog niet of de nieuwe abonnementsvorm definitief wordt ingevoerd.

Groei
Lees ook
Groei aantal Spotify-gebruikers valt tegen

Op weg naar 400 miljoen gebruikers

Spotify heeft momenteel meer dan 365 miljoen gebruikers, waarvan 165 miljoen betalende abonnees. Voor het einde van dit jaar verwacht Spotify minimaal 400 miljoen gebruikers te hebben.

Spotify is de grootste muziekdienst ter wereld. De belangrijkste concurrent is Apple Music.

Spotify
Lees ook
Spotify en Storytel starten samenwerking rond audioboeken
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl