Ga naar de inhoud
Gameverslaving tegengaan

Chinese staatskrant opent aanval op gamesector: 'geestelijk opium'

Een professionele gamer uit China Beeld © Getty

De Chinese staatskrant Economic Information Daily heeft opgeroepen tot een regulering van online-gaming. Veel Chinese tieners zijn volgens het staatsmedium gameverslaafd.

Economic Information Daily noemt games in een nieuw artikel "geestelijk opium". Techbedrijven daalden na de publicatie hard op de beurs, uit angst dat de Chinese overheid de gamesector gaat aanpakken. Daar kan het artikel in de staatskrant een opmaat voor zijn.

Economic Information Daily verwees onder meer naar de game Honor of Kings van techbedrijf Tencent. Het aandeel van dat bedrijf daalde hard maar krabbelde weer wat op nadat de krant de link naar het artikel verwijderde van sociale media. In de digitale uitgave van de krant staat het artikel nog wel. Ook branchegenoten van Tencent gingen onderuit op de beurs, zoals NetEase, XD en GMGE Technology.

Tijdslimieten voor minderjarige gamers

Tencent kondigde kort na het artikel aan strengere tijdslimieten in te gaan voeren voor minderjarige spelers. Ook kunnen kinderen jonger dan 12 jaar oud geen aankopen meer in de games doen.

Voor die jongere kinderen zou de hele gamesector zelfs moeten nadenken of ze wel online zouden moeten kunnen gamen, stelt Tencent, dat hierover een debat met de sector wil voeren.

Chinese
Lees ook
Chinese gamemaker Tencent voor de rechter om 'ongepaste content'

China pakt techreuzen aan

China pakt de laatste tijd techbedrijven op allerlei manieren aan. Zo moeten de bedrijven aan meer regels voldoen om leningen aan te kunnen bieden en legt China beursgangen in de Verenigde Staten aan banden.  

Iedereen
Lees ook
Iedereen wijst naar China bij Microsoft-hack: 'Steeds brutaler'
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook