YouTube zonder reclames

YouTube test goedkoper abonnement voor reclamevrij kijken

02 augustus 2021 12:46 Aangepast: 02 augustus 2021 14:46
Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

YouTube test ook in Nederland een goedkopere versie van het Premium-abonnement voor het kijken naar video's zonder reclames.

Het nieuwe YouTube Premium Lite-abonnement wordt in meerdere Europese landen aan een deel van de gebruikers aangeboden voor 7 euro per maand. Nederland is een van de landen waar de nieuwe abonnementsoptie wordt getest, bevestigt een woordvoerder van Google. "Het bevindt zich in een testfase."

Het YouTube Premium-abonnement kostte tot nu toe in Nederland 12 euro per maand. YouTube Premium biedt reclamevrij kijken naar video's, downloaden van video's voor offline kijken en de mogelijkheid om video's en muziek op de achtergrond af te spelen. Ook krijgen abonnees toegang tot de YouTube Music-dienst.

Het nieuwe Premium Lite-aanbod biedt alleen reclamevrij kijken naar YouTube-video's, maar niet de andere mogelijkheden. Het reclamevrije kijken werkt niet alleen via het web en de YouTube-app op iOS en Android, maar ook bij het kijken via smart-tv's en spelcomputers. Ook geldt het in de YouTube Kids-app.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

YouTube gestart met nieuwe knop voor donaties aan videomakers

Op basis van feedback van de testgebruikers voert YouTube mogelijk meer abonnementsopties in. De Premium Lite-optie is volgens de Google-woordvoerder tijdens deze fase 'niet voor elk account' beschikbaar. 

YouTube Premium had in het najaar van 2020 wereldwijd ruim 30 miljoen abonnees. Het huidige aantal heeft Google niet openbaar gemaakt.

Volg ook het Bright YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Rick Astley haalt miljard views op YouTube

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van