Ga naar de inhoud
PlayStation 5

Opslag PlayStation 5 nu uit te breiden met SSD's

De eerste gebruikers van de PlayStation 5 kunnen vanaf nu de opslagcapaciteit van de spelcomputer uitbreiden door een geschikte SSD toe te voegen.

Sony heeft een softwareupdate voor de PlayStation 5 voor testgebruikers vrijgegeven, waarmee het uitbreiden van de opslagcapaciteit met een geschikte M.2 SSD mogelijk is. Gebruikers kunnen zelf zo'n SSD in de uitbreidingssleuf van de console plaatsen. De sleuf is te benaderen door het zijpaneel van de PS5 weg te halen.

Op een later moment komt deze update voor alle PlayStation 5-gebruikers beschikbaar. M.2 is een standaard die opslagapparaten met computers verbindt.

Minimumeisen

Sony geeft een aantal minimumeisen voor de SSD's, zoals de afmetingen en de technische specs. Zo is een SSD met een heatsink vereist en mag de capaciteit tussen 250 GB en 4 TB zijn. Sony beveelt een schijf met leessnelheid van 5500 KM/s of meer aan, maar vermeldt de minimale schrijfsnelheid niet. Het bedrijf zegt niet te garanderen dat alle M.2 SSD's goed zullen werken met de PlayStation 5 of met alle PS5-games.

Games worden steeds groter

De PlayStation 5 wordt geleverd met een 825 GB SSD, waarvan 667 GB bruikbaar is voor de opslag van games. Het was al langer mogelijk om externe opslagschijven aan te sluiten via USB, maar die werkten alleen voor oude PS4-games. 

Veel games voor de PS5 nemen minstens 40 GB ruimte in. De nieuwste Call of Duty-game heeft zelfs 133 GB nodig.  

PlayStation
Lees ook
PlayStation 5 ondanks grote tekorten al 10 miljoen keer verkocht

PS5 nog altijd slecht verkrijgbaar

Sony maakte deze week bekend dat er inmiddels meer dan 10 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 zijn verkocht. Daarmee zou de PS5 de snelst verkopende Sony-spelcomputer tot nu toe zijn, dit ondanks dat de vraag naar de console nog altijd groter is dan het aanbod.

Door de wereldwijde chiptekorten kan Sony minder spelcomputers maken dan het zou willen. Daardoor heeft het bedrijf nog altijd zeer beperkte voorraden.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl