Foldable smartphones

Samsung: 'Nieuwe vouwtelefoons worden voor de massa'

29 juli 2021 09:50
Samsung Galaxy Z Fold2

Samsung begint binnenkort een nieuw offensief rond smartphones met opvouwbare schermen. De fabrikant onthult komende maand nieuwe vouwtelefoons en hoopt dat deze smartphones met flexibele schermen doorbreken bij het grote publiek.

Tijdens een presentatie op 11 augustus onthult Samsung zijn nieuwe vlaggenschip. Verwacht wordt dat dit de vouwtelefoon Galaxy Fold 3 is, die al is uitgelekt. Ook zou er een tweede nieuwe vouwtelefoon komen: de Flip 3. Samsung focust op de vouwtelefoons omdat er geen nieuwe Galaxy Note zou worden uitgebracht. De laatste jaren kwam Samsung steeds in augustus met een nieuwe Galaxy Note, toestellen met grote schermen en bediening met een styluspen. De vouwtelefoons krijgen nu ook ondersteuning voor de S-Pen.

In een toelichting op de kwartaalcijfers zeiden managers van Samsung dat het bedrijf in de tweede helft van dit jaar een 'grootschalige marketingcampagne voor zijn vlaggenschip' begint, schrijft Bloomberg. Samsung zegt de opvouwbare apparaten "mainstream" te willen maken en ziet de vouwtelefoons als een belangrijke onderscheidende factor ten opzichte van de concurrentie.

Prijs is heikel punt

De hoge prijzen van vouwtelefoons waren tot nu toe een heikel punt. De Fold 2 kostte in Nederland vorig jaar bij de introductie 1999 euro, wat later zakte tot ongeveer 1500 euro. Door de hoge prijzen en zorgen over de kwetsbaarheid van de schermen zijn de vouwtelefoons tot nu toe geen verkoophit

Desondanks blijft Samsung inzetten op de vouwtelefoons. Vanaf de tweede jaarhelft dragen die toestellen al bij aan de winstgevendheid, verwacht het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Samsung blijft inzetten op vouwbaar; scharniermaker weer aan de slag

Premium smartphones

"Samsung zet in op vouwbare smartphones omdat het de dominante speler voor premium smartphones wil zijn, terwijl het in het budget- en middensegment kampt met felle concurrentie van Chinese merken", zegt Jene Park, analist bij onderzoeksbureau Counterpoint, tegen Bloomberg. "Voor de verkoop van de Fold 3 is het positief dat er dit jaar geen nieuwe Galaxy Note komt."

Counterpoint verwacht dat de verkoop van opvouwbare smartphones volgend jaar zal groeien naar 15,4 miljoen exemplaren wereldwijd, vergeleken met 8,6 miljoen stuks dit jaar en 3 miljoen stuks in 2020.

Selfiecamera onder scherm

Samsung besprak ook de vooruitgang op het gebied van schermtechnologie. Het bedrijf wil in sommige nieuwe telefoons een selfiecamera onder het scherm integreren, waardoor de toestellen geen uitsparing (notch) in het scherm voor de camera meer zullen hebben. 

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van