Snap Kaart

Snapchat gaat je tippen over restaurants in de buurt

28 juli 2021 20:40 Aangepast: 28 juli 2021 20:45
Beeld © Snap

Snapchat gaat je vanaf vandaag wijzen op interessante restaurants en andere hotspots in de buurt via zijn kaarttab.

De fotoapp heeft al jaren een ingebouwde kaart waarop gebruikers in de buurt staan aangegeven. 'Snap Kaart' krijgt nu een upgrade, schrijft moederbedrijf Snap: met 'Plaatsen' kunnen gebruikers hun favoriete plekken aanwijzen en nieuwe bedrijven in de buurt vinden die wellicht interessant voor ze zijn.

"Met Plaatsen kunnen Snapchatters meer dan 30 miljoen bedrijven ontdekken, hun favoriete lokale plekjes registreren, en zelfs gepersonaliseerde aanbevelingen vinden van vrienden en de wereldwijde Snapchat-community", schrijft Snap. Het techbedrijf gaat de samenwerking aan met restaurantsite The Infatuation en Ticketmaster om nog meer informatie over nabijgelegen horeca te bieden.

Populaire plaatsen in de buurt

De nieuwe functies zijn onderaan de Snap Kaart te vinden, onder de optie 'Plaatsen'. Daar vind je de tabs 'Bezocht', 'Favorieten' en 'Populair'.

De tab 'Populair' analyseert waar je bent en wat je favoriete plekken zijn, en legt dat naast een lijst van plekken waar je vrienden en andere Snapchatters lovend over zijn. Op basis daarvan raadt de Snap Kaart plaatsen aan om te bezoeken.

Miniatuurvoorbeeld
Verkeer

Snapchat stopt met snelheidsmeter na kritiek over roekeloos rijden

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van