Ga naar de inhoud
PlayStation 5

PlayStation 5 ondanks grote tekorten al 10 miljoen keer verkocht

Bright-presentator Eric Bouwman en de PlayStation 5

De PlayStation 5 is inmiddels meer dan 10 miljoen keer verkocht. Daarmee is de PS5 nu Sony's snelst verkopende spelcomputer ooit.

Sony meldde vandaag dat de mijlpaal van 10 miljoen verkochte PlayStation 5's op 18 juli is bereikt. De spelcomputer verscheen in november vorig jaar. De vraag naar de PS5 is nog altijd zo groot dat de console niet of nauwelijks leverbaar is. Zodra een winkel een kleine voorraad krijgt geleverd, is dit binnen mum van tijd weer uitverkocht.

'Grotere voorraad blijft topprioriteit'

"Hoewel de PS5 beter verkoopt dan al onze vorige spelcomputers, hebben we nog veel werk voor de boeg, want de vraag naar de PS5 blijft het aanbod overtreffen. We worden met unieke uitdagingen geconfronteerd in onze branche, maar het verbeteren van de voorraadniveaus blijft onze topprioriteit", zegt Jim Ryan, directeur van Sony Interactive Entertainment. Daarmee bedoelt hij het wereldwijde chiptekort, waardoor Sony minder exemplaren van de PlayStation 5 kan produceren dan het zou willen.

Desondanks heeft Sony sinds april ruim twee miljoen PS5's weten te leveren. In april meldde het bedrijf nog dat er 7,8 miljoen PS5's waren verkocht.

Sony:
Lees ook
Sony: 41 procent van alle PlayStation 4- en 5-bezitters is vrouw

Spider-Man-game populairst

De populairste PS5-game is Spider-Man: Miles Morales, die sinds november 6,5 miljoen keer is verkocht, gevolgd door Ratchet & Clank: Rift Apart met 1,1 miljoen stuks. De game Returnal is 560.000 keer verkocht.

Hoewel de PS5 in de eerste negen maanden beter verkocht dan alle andere Sony-consoles is er nog een lange weg te gaan voordat het totaalrecord in zicht komt. De meest verkochte spelcomputer aller tijden is namelijk de PlayStation 2 uit 2000, waarvan er wereldwijd tot 2013 ruim 155 miljoen over de toonbank gingen. Voorganger PlayStation 4 staat op 116 miljoen stuks.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook