Nieuwe camera

Sony kondigt vlogcamera met verwisselbare lenzen aan

27 juli 2021 19:03 Aangepast: 27 juli 2021 22:27

Sony heeft een nieuwe vlogcamera gepresenteerd. De Sony ZV-E10 heeft een 24,2-megapixel APS-C sensor, ondersteunt tot 100 mbps 4K-video en 100fps full-hd slowmotion.

In mei 2020 introduceerde Sony de ZV-1 vlogcamera. Volgens Sony is de nieuwe opvolger, de ZV-E10, ontworpen op basis van feedback van videomakers en vloggers. Een opvallende vernieuwing is de mogelijkheid om verschillende E-mount-lenzen op de camera te gebruiken. 

De ZV-E10 heeft een groter formaat behuizing gekregen, wat resulteert in onder andere een ingang voor een hoofdtelefoon, een betere batterij(duur) en een APS-C sensor met meer scherpte-diepte.

Features voor vloggers

De camera heeft een eenvoudige manier om te switchen tussen verschillende modi. Bovendien heeft de camera meerdere knoppen die direct de juiste instellingen geven voor een onscherpe achtergrond of snelle autofocus. Deze snelkoppelingen zijn handig voor vloggers die gemakkelijk willen wisselen tussen verschillende camera-instellingen. Ook is voor vloggers en videomakers een speciale grote opnameknop bovenop de camera toegevoegd en zit voorop een lampje dat rood oplicht als de camera opneemt.

E-mount lenzen

Sony schaart de nieuwe ZV-E10 in de Alpha camera-lijn en zal dus werken met alle E-mount lenzen. Ook biedt de camera de snelle oog-autofocus en autofocus-tracking aan die Sony de afgelopen jaren fors verbeterd heeft in andere Alpha-camera's.

De vlogcamera is los (zonder lenzen) verkrijgbaar voor 750 euro en wordt ook in combinatie met een compacte 16-50mm kitlens aangeboden voor 850 euro. Vanaf halverwege augustus zal de ZV-E10 te koop zijn. 

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van