Ga naar de inhoud
Robuuste smartphone

Nieuwe robuuste Nokia-telefoon kan je laten vallen

De Finse fabrikant HMD Global heeft een nieuwe robuuste Nokia-smartphone onthuld. De Nokia XR20 is onder meer valbestendig en waterdicht.

De Nokia XR20 kan vallen vanaf 1,80 meter hoogte aan, dankzij zijn sterke behuizing en het stevige Gorilla Glass Victus-scherm. Ook is het toestel bestand tegen temperaturen van -22 tot 55 graden Celsius. De Nokia-telefoon is ook stofbestendig en wachterdicht (IP68): hij overleeft een half uur op 1,5 meter onder water. HMD meldt dat de telefoon ook "bestand tegen kinderen en dieren" is. 

De XR20 heeft een 6,67 inch ips-scherm (2400x1080), dat volgens HMD ook met handschoenen en natte handen is te bedienen. De telefoon werkt met een Snapdragon 480-chip en ondersteunt 5G. De XR20 heeft een koptelefooningang, een 4630 mAh-accu en de opslag is uitbreidbaar met microsd-kaartjes. De telefoon heeft een 48 mp-hoofdcamera, een ultragroothoekcamera van 13 mp en een 8 mp-selfiecamera.

3 jaar garantie, 4 jaar updates

HMD geeft drie jaar garantie, een jaar meer dan de Europese garantietermijn. Het Finse bedrijf belooft ook drie jaar Android-systeemupgrades en vier jaar maandelijkse beveiligingsupdates. Als het scherm binnen een jaar stuk gaat, dan wordt het gratis vervangen. 

De Nokia XR20 is volgende maand in Nederland te koop in de kleur graniet voor 499 euro (4GB RAM, 64 GB opslag) of in donkerblauw voor 579 euro (6GB RAM, 128 GB opslag). 

Motorola

Concurrent Motorola presenteerde onlangs ook een nieuwe 'rugged' smartphone, voorzien van een dubbele behuizing. De Motorola Defy 'overleeft' ook vallen vanaf 1,80 meter hoogte. Dat toestel is te koop vanaf 329 euro.

Eerste
Lees ook
Eerste indruk OnePlus Nord 2: de juiste balans?
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl