Ga naar de inhoud
Verwarrende streamingnamen

Starzplay wint rechtszaak van Disney over naam streamingdienst

Disney moet gaan nadenken over een nieuwe naam voor het streamingplatform Star+, dat het bedrijf in Latijns-Amerika lanceert. Een rechter in Brazilië heeft bepaald dat Star+ te veel lijkt op Starzplay, een al bestaande streamingservice van zender Starz.

In zijn oordeel schreef de rechter: "Als consumenten het over de services hebben, zullen ze natuurlijk niet zeggen dat ze een film hebben gezien op Starzplay of Starplus. Ze zullen het dan simpelweg Star noemen". Omdat Starzplay al langer in gebruik is en dus eerder werd geregistreerd, is de naam van dat bedrijf, zo bepaalde de rechter.

Disney maakte in mei bekend dat Star+ eind augustus gelanceerd zou worden in Latijns-Amerika. Het gaat niet om dezelfde streamingdinest als Star, die in Nederland en andere Europese landen is toegevoegd als kanaal op Disney+.

Star+ is een opzichzelfstaand streamingplatform, waar onder meer de programma's van de Amerikaanse sportzender ESPN te zien zullen zijn.

Disney
Lees ook
Disney komt met nog een streamingdienst: Star

Ook in Argentinië en Mexico heeft Starz een rechtszaak aangespannen over de naam Star+. In Argentinië wees de rechter het bezwaar af, maar mogelijk kiest Disney na de beslissing in Brazilië toch een nieuwe naam voor de streamingservice.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl