Nieuwe functies

LG komt met oordoppen met 'fluistermodus' en bacteriedodend UV-licht

26 juli 2021 16:14 Aangepast: 26 juli 2021 17:06
Beeld © LG

LG heeft drie nieuwe versies van zijn Tone Free FP-oordoppen onthuld. De oordoppen zijn kleiner en hebben een speciale fluistermodus. Ook hebben de oplaaddoosjes bacteriedodend UV-licht dat oorinfecties moet voorkomen.

Er zijn drie nieuwe modellen in de lijn oordoppen aangekondigd: de FP5, FP8 en FP9. Ze delen grotendeels dezelfde functies: hetzelfde uiterlijk en grootte, een in-ear ontwerp en actieve ruisonderdrukking. Ook zijn ze IPX4-spatwaterdicht en hebben ze per oordopje drie microfoons. Een nieuwe 'fluistermodus' laat gebruikers één van de twee oordopjes bij hun mond houden, zodat zij tijdens het bellen zachter kunnen praten dan normaal mogelijk is met draadloze oordopjes.

Ook hebben de nieuwe LG-oordoppen kortere steeltjes dan voorgaande modellen, en zouden ze door 'ruimtelijke processing' een 3D-geluid moeten geven door stereogeluid te laten overlappen.

Anti-bacterie-functie

Er zijn daarnaast enkele premium-functies, zoals UVnano in de cases. Daarbij schijnen UV-ledlampjes vijf minuten tegen de oorkussentjes van de oordoppen, en wordt 99,9 procent van de bacteriën gedood. Dat zou oorinfecties moeten voorkomen. De functie zit alleen op de FP8 en FP9.

Doosje als draadloze zender

De FP9 heeft daarnaast de functie Plug & Wireless, waarbij het laaddoosje van de oordopjes kan fungeren als draadloze zender. Met aan kabeltje kan het doosje worden bevestigd aan de koptelefooningang van apparaten zonder bluetooth, zoals sommige spelcomputers, tv's of het entertainmentsysteem in vliegtuigen. Automatisch wordt het geluid van die systemen dan draadloos van het doosje naar de oordopjes gestuurd.

Alledrie de modellen hebben een accuduur van van 8 uur, inclusief de laaddoosjes komt de accuduur op 24 uur. De twee duurdere modellen hebben een draadloos oplaadbaar doosje.

De nieuwe LG Tone Free FP-oordoppen verschijnen 'deze zomer' in de kleuren wit, zwart en goudkleurig. De LG Tone Free FP5 gaat 129 euro kosten, de FP8 179 euro en de FP9 199 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Eerste indruk: Sony's nieuwe draadloze oordoppen klinken top

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van