Veel bedrijven onbereikbaar

Grote storing legt wereldwijd websites plat

22 juli 2021 18:25 Aangepast: 22 juli 2021 18:55
Beeld © iStock

Wereldwijd zijn aan het begin van de avond tal van websites kortstondig onbereikbaar geweest. In Nederland ging het onder meer om sites van de politie, Rabobank, ING, Albert Heijn en de DPG-kranten als het AD en de Volkskrant.

Regionale kranten van DPG meldden op Twitter dat de sites niet te bezoeken waren door een technisch probleem dat wereldwijd verschillende grote websites trof.

'Service-incident'

De storing zou zijn ontstaan bij het Amerikaanse bedrijf Akamai. Dat heeft het zelf op zijn site over een 'service-incident' dat intussen zou zijn verholpen. "De normale operatie is weer hervat. We blijven de toestand in de gaten houden om er zeker van te zijn dat het probleem volledig is verholpen", meldt Akamai op Twitter.

Volgens DownDetector, een site die meldingen bijhoudt over storingen, trof de storing in de Verenigde Staten onder meer de websites van luchtvaartmaatschappijen en postbedrijven. Bezoekers krijgen een foutmelding als ze bijvoorbeeld de site van Delta Air Lines proberen te bezoeken.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van