Gadgets

LG komt met mondkapje dat je stem versterkt

23 juli 2021 10:23 Aangepast: 23 juli 2021 10:25

LG brengt een nieuwe versie van zijn high-tech mondkapje op de markt. De 'draagbare luchtreiniger' filtert de lucht en kan ook de stem van de drager versterken.

De nieuwe versie van de LG PuriCare Wearable Air Purifier heeft een ingebouwde speaker en microfoon gekregen, om de stem van de drager beter verstaanbaar te maken. De gadget herkent automatisch als de gebruiker praat en versterkt dan de stem via de kleine ingebouwde luidspreker.

Het masker heeft vervangbare filters en ingebouwde ventilatoren die de lucht filteren. De nieuwe versie heeft volgens LG een kleinere en lichtere motor gekregen. Het masker weegt nu 94 gram. LG beweert dat het  'acht uur comfortabel gedragen kan worden'. De ingebouwde batterij is op te laden via usb.

Het high-tech mondkapje komt volgende maand eerst in Thailand op de markt. Later volgen meer landen. Dat is volgens LG afhankelijk van goedkeuring door overheden. De fabrikant doet overigens geen uitspraken over de mogelijke bescherming tegen het coronavirus. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe corona-gadgets: slim mondkapje, sensorsticker en knuffelrobot

Concurrent Razer

Gadgetfabrikant Razer presenteerde eerder dit jaar al het 'slimste mondkapje ter wereld'. Dat gezichtsmasker, bekend onder de naam Project Hazel, heeft behalve ingebouwde speakers en microfoons ook actieve luchtventilatie en led-verlichting. Daarmee licht het masker automatisch op in het donker. 

Razer zei toen een patentaanvraag te hebben gedaan voor de technologie van het versterken van de stem met het masker. "Zelfs als grote groepen mensen zijn gevaccineerd zul je nog steeds op veel plekken mondkapjes moeten dragen, omdat er een risicofactor blijft", verklaarde Razer-ceo Min-Liang Tan in maart.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Razer gaat 'slimste mondkapje' echt produceren

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van