YouTube grijpt in

YouTube verwijdert 'misleidende' video's Bolsonaro over corona

22 juli 2021 09:06 Aangepast: 22 juli 2021 09:23
President Bolsonaro Beeld © ANP

YouTube heeft video's van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro verwijderd vanwege "misleidende informatie" over het coronavirus.

YouTube zegt na een "zorgvuldige beoordeling" heeft besloten de video's van de rechts-populistische president te verwijderen.

"Onze regels staan geen inhoud toe waarin staat dat hydroxychloroquine of het medicijn ivermectin effectief zijn bij de bestrijding van het coronavirus of het voorkomen van een coronabesmetting", schrijft YouTube. "De functie of politieke ideologie van Bolsonaro speelden hier geen rol bij." Een woordvoerder van Bolsonaro wilde nog niet reageren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'YouTube toont niet-Engelstaligen vaker verontrustende filmpjes'

Malariamedicijn

De radicaal rechtse president heeft het malariamedicijn hydroxychloroquine tijdens de coronapandemie meerdere keren aangeprezen, ondanks het feit dat de werking van het middel nooit is bewezen. Ook spreekt Bolsonaro regelmatig zijn twijfels uit over de ernst van het coronavirus en verafschuwt hij coronamaatregelen. De president heeft 3,5 miljoen abonnees op zijn YouTubekanaal.

Eind vorig jaar verwijderden Facebook en Twitter al berichten van Bolsonaro vanwege misleidende en mogelijk gevaarlijke informatie over het coronavirus. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Biden tempert uitspraak dat Facebook 'mensen doodt' door falende aanpak nepnieuws

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van