Audio

Clubhouse zegt uitnodigingen vaarwel, laat iedereen toe

21 juli 2021 20:02 Aangepast: 21 juli 2021 20:06
Clubhouse Beeld © Getty

Audiochatapp Clubhouse zet de deuren open voor iedereen die een account wil. De app is sinds vandaag uit bèta.

Volgens de makers is er in het begin opzettelijk voor gekozen om gebruikers slechts mondjesmaat toe te voegen, om zo op een "afgewogen manier" te kunnen groeien. Die tijd is nu echter voorbij: gebruikers die zich nu aanmelden, kunnen zonder uitnodiging Clubhouse gaan gebruiken.

Clubhouse werd precies een jaar geleden gelanceerd, en de makers "zijn klaar om het nieuwe hoofdstuk te beginnen", schrijven ze in een blogpost. Met Clubhouse kun je audiochatrooms maken, bezoeken en delen, waarbij de organisator controle heeft over wie er kan spreken.

Miniatuurvoorbeeld
Analyse

Strijd om de luisteraar: 'Twitter wilde Clubhouse overnemen'

Enorme hype

De app zorgde begin dit jaar voor een enorme hype. Miljoenen gebruikers probeerden tegelijkertijd met Clubhouse te beginnen, maar moesten wachten tot ze een uitnodiging kregen. Bovendien was Clubhouse toen niet op Android te gebruiken.

Het werd daarna wat stiller rond de chatapp. Toch zijn er sinds de Android-app in mei in gebruik werd genomen tien miljoen gebruikers bij gekomen, aldus het platform.

Clubhouse wil flink doorgroeien

Het team is sinds de start ook flink gegroeid. Waar Clubhouse in januari slechts acht werknemers had, zijn het er nu 58. Dat is volgens de makers slechts een tussenstand: "Wij willen ons team de komende tijd flink laten doorgroeien."

Of de app succesvol blijft is maar een vraagteken. Sinds januari hebben vrijwel alle grote sociale mediaplatformen een eigen Clubhouse-achtige dienst voor audiochats ingebouwd in hun apps.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van