Vreemde talen

Je kunt nu ook tekst in Instagram Stories laten vertalen

21 juli 2021 19:18 Aangepast: 21 juli 2021 19:22
Beeld © Getty

Instagram voegt vandaag een auto-vertalingsfunctie toe aan Stories.

De optie om tekst in een Instagram-post te vertalen bestond al langer, maar niet voor de tijdelijke Stories-posts. Nu zijn Stories gelijk getrokken aan gewone Instagram-posts, schrijft The Verge.

Je krijgt nu een 'Zie vertaling'-knop te zien bovenin de linkerhoek van een Story, mits Instagram een vreemde taal heeft gesignaleerd. Klik je daarop, dan krijg je direct de vertaling.

Volgens Instagram ondersteunt de functie meer dan negentig talen. Het sociale mediaplatform hoopt hiermee het wereldwijde publiek beter aan te spreken.

Miniatuurvoorbeeld
Opinie

Commentaar: Instagram gooit zijn unieke waarde uit het raam

Nieuwe functies

Het is nog niet mogelijk om audio direct te vertalen in de app. Wel is het al langere tijd mogelijk om ondertitels voor doven en slechthorenden automatisch toe te voegen aan Engelse Instagram-stories. Dergelijke technologie zou ook kunnen worden aangepast voor audio-vertalingen.

Instagram voegde de afgelopen maanden meerdere functies toe. Zo kun je nu kiezen tussen drie verschillende filters voor gevoelige content. Ook test het platform speciale klikbare link-stickers in Stories.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van