Privé achter slot en grendel

Chrome-app laat je incognito-tabbladen met Face ID vergrendelen

21 juli 2021 14:41 Aangepast: 21 juli 2021 14:54
Beeld © Getty

Gebruikers van webbrowser Chrome op de iPhone en iPad kunnen hun incognito-vensters voortaan vergrendelen met een Face ID-gezichtsscan, Touch ID-vingerscan of een code.

De nieuwe functie zit in Chrome versie 92, die vanaf nu te downloaden is in de App Store. De functie wordt stapsgewijs naar gebruikers uitgerold. Gebruikers die de functie inschakelen, moeten zich identificeren als zij na het sluiten van de app een eerder geopend incognito-tab willen bekijken.

Bij het gebruik van incognito-tabs onthoudt Chrome de browsergeschiedenis van de gebruiker niet. Zodra het venster wordt gesloten, is het niet meer terug te halen. In de instellingen van Chrome voor iOS kan de functie worden aangezet: druk op de puntjes rechtsonder in beeld en kies voor het kopje Privacy.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Google stelt stop op volgcookies in Chrome uit tot eind 2023

Beeldvullende screenshots

Bij gebruikers die de functie hebben, staat in het menu de functie 'Incognitotabbladen vergrendelen als je Chrome sluit'. Gebruikers kunnen daarna kiezen voor Face ID, Touch ID of de code van hun telefoon om toegang tot incognito-tabs te krijgen.

In de update zit nog een andere vernieuwing: screenshots van de volledige webpagina van boven tot onder, plaats van alleen het deel dat in beeld is. Dat werkt met dezelfde knoppencombinatie waar gebruikers normaal screenshots mee maken. Nu komt er net als bij browser Safari een extra knop in beeld als gebruikers het screenshot aantikken: 'Beeldvullend'. Ook deze functie wordt stapsgewijs uitgerold, en is nog niet beschikbaar voor iedereen met de nieuwste versie van Chrome voor iOS.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van