Ga naar de inhoud
Nieuwe iPhones

'Nieuwe iPhone SE met 5G verschijnt komend voorjaar'

Apple zou komend voorjaar een nieuwe versie van de iPhone SE uitbrengen. Het goedkoopste iPhone-model krijgt dan ook ondersteuning voor 5G.

Apple zou volgend jaar alleen iPhones met 5G-ondersteuning op de markt willen brengen. In de eerste helft van het jaar komt Apple dan ook met een verbeterde versie van zijn budget-iPhone, de iPhone SE, met 5G-ondersteuning. Dat meldt de Japanse krant Nikkei op basis van bronnen bij leveranciers.

De vorige iPhone SE verscheen in maart 2020 en heeft geen chip die de snelle 5G-netwerken ondersteunt. De iPhone 12's, die afgelopen najaar op de markt kwamen, waren de eerste Apple-telefoons met 5G. Veel Android-smartphones hadden al langer 5G.

De nieuwe iPhone SE krijgt volgens de bronnen van Nikkei een snellere A15-chip, dezelfde als in de duurdere iPhones. De volgende iPhone SE zou hetzelfde ontwerp hebben, dat lijkt op de iPhone 8, en een 4,7 inch lcd-scherm.

'Mini-versie iPhone verdwijnt'

Volgend jaar zou Apple geen kleine versie van zijn nieuwe high-end iPhones meer lanceren, vanwege de tegenvallende verkopen van deze 5,4 inch iPhone 12 Mini.  

iPhone 13 in september

Dit najaar komt Apple naar verwachting met de iPhone 13, met volgens geruchten de snellere A15-chip en een 120 Hz-scherm dat altijd aan staat. Van de iPhone 13 zou nog wel een mini-versie worden gelanceerd. De iPhone 13 wordt in september verwacht.

Nieuwe AirPods

Apple start volgens de bronnen van Nikkei volgende maand ook met de productie van de nieuwe versie van de AirPods. De derde generatie van de draadloze oordoppen moet dit najaar op de markt komen.

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter