Formule 1

Hamilton na zege racistisch beledigd op internet

19 juli 2021 08:38 Aangepast: 19 juli 2021 19:15
Beeld © AFP

Formule 1-coureur Lewis Hamilton is na zijn zege van de Grote Prijs van Groot-Brittannië volgens verschillende Engelse media racistisch beledigd op internet. Het is onbekend wie de regerend wereldkampioen racistisch hebben beledigd.

Hamilton heeft zich de afgelopen jaren vaak ingezet voor Black Lives Matter, de beweging die zich inzet tegen alle vormen van racisme, inclusief politiegeweld.

Reuters heeft Facebook, eigenaar van Instagram, om opheldering gevraagd. Het persbureau heeft nog geen antwoord ontvangen. De Britse premier Boris Johnson riep vorige week socialemediabedrijven op om de strijd tegen racisme op internet aan te gaan. Instagram bekende eerder fouten te hebben gemaakt bij het beoordelen van racistische berichten en emoji gericht aan spelers van het Engelse nationale voetbalteam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hamilton over crash Verstappen: het was agressief van twee kanten

10 strafseconden

De Brit Hamilton won op Silverstone, nadat hij Max Verstappen van de baan had gereden. Hij kreeg wel 10 strafseconden voor zijn actie richting de Nederlander. Verstappen en de leiding van Red Bull vonden die straf niet genoeg.

"De gegeven tijdstraf helpt ons op geen enkele manier en doet geen recht aan Lewis' gevaarlijke manoeuvre op de baan. Ik vind het respectloos en onsportief om het gejuich na de wedstrijd te zien terwijl ik nog in het ziekenhuis was, maar we moeten verder", zei Verstappen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zware crash Max Verstappen in eerste ronde Groot-Brittannië

De Nederlander vernam in het ziekenhuis dat hij geen letsel aan de crash heeft overgehouden. "Alle controles waren in orde. Iedereen bedankt voor alle leuke berichten en beterschapswensen", twitterde hij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van