Privacy

Nieuwe Google-knop wist zoekgeschiedenis van afgelopen kwartier

16 juli 2021 17:34
Archieffoto. Beeld © ANP

Google laat gebruikers van zijn app voor iOS sinds vandaag met een nieuwe snelknop de afgelopen 15 minuten van hun zoekgeschiedenis wissen.

Google kondigde de functie al mei aan tijdens zijn event I/O en vanaf vandaag is de knop beschikbaar in de Google-app voor iOS. Later dit jaar komt de functie naar Googles eigen systeem Android, meldt Google.

De nieuwe functie is te vinden als gebruikers in de Google-app op hun profielfoto tikken. Midden in beeld staat dan de optie 'Verwijder de laatste 15 minuten'. Het gaat dan nadrukkelijk om het wissen van de zoekgeschiedenis van het profiel van de gebruiker.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veel Google-updates: welke vallen het meest op?

Automatisch kan ook, na langere termijn

Google gebruikt zulke gegevens om het account doorlopend te personaliseren, zodat zoekgegevens beter aansluiten op de gebruiker. Het wissen van de gegevens staat los van de zoekgeschiedenis van de browser. Die moeten gebruikers nog handmatig wissen, als zij dat willen.

Gebruikers kunnen er al langer voor kiezen om hun zoekgeschiedenis automatisch te laten verlopen op Google. In de Activiteitsopties van Google kan worden gekozen om die gegevens na 3 maanden, 18 maanden of na 36 maanden automatisch te vergeten.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onderwijs en Google eens over maatregelen om privacy te beschermen

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van