Ga naar de inhoud
iPhone 13 komt eraan

Apple verwacht veel meer nieuwe iPhones te verkopen

Beeld © Getty

Apple verwacht dit jaar veel meer exemplaren van de nieuwste iPhone te verkopen dan in voorgaande jaren. Dit najaar wordt de iPhone 13 verwacht.

Apple heeft zijn leveranciers gevraagd om dit jaar 90 miljoen van de nieuwste generatie smartphones te bouwen, meldt Bloomberg op basis van ingewijden. De afgelopen jaren waren dat er zo'n 75 miljoen.

In september introduceert Apple naar verwachting de nieuwe iPhone 13's. Vorig jaar werden de iPhone 12's - de eerste iPhones met 5G - wegens toeleveringsproblemen in oktober geïntroduceerd.

De iPhone 13 zou volgens de geruchten een grotere stap vooruit zijn dan de voorganger, met onder meer een snellere chip en verbeterde camera's. Het nieuwe cameraeiland zou het toestel iets dikker maken. Ook zou de iPhone 13 weer een vingerafdruksensor krijgen, dit keer ingebouwd in het scherm

'Apple
Lees ook
'Apple komt met goedkopere grote iPhone en vingerscanner onder scherm'

'Apple Pay krijgt kopen op afbetaling'

Apple zou ook van plan zijn om kopen op afbetaling aan te gaan bieden, meldt Bloomberg. Het zou daarvoor een samenwerking aangaan met de bank Goldman Sachs, waarmee het in de VS al samenwerkt voor de Apple Card-creditcard.

Apple heeft nu al de betaaldienst Apple Pay, waarvoor het samenwerkt met banken waarvan betaalpassen en creditcards gekoppeld kunnen worden. De kopen-op-afbetalingsdienst zou Apple Pay Later gaan heten en Goldman zou de leningen die klanten aangaan verzorgen. 

Met de dienst zou Apple gebruikers de kans geven om binnen twee maanden af te lossen zonder rente te betalen of daar langer over te doen maar dan wel rente te betalen. De dienst zou zowel bij gewone als bij webwinkels moeten werken.

Apple krijgt daarbij vermoedelijk een percentage van het bestede bedrag, net als bij gewone Apple Pay-betalingen. De dienst zou concurrentie betekenen voor bedrijven als Klarna, PayPal en Afterpay.

Wozniak:
Lees ook
Wozniak: 'Waarom mogen mensen geen Apple-apparaten repareren?'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl