Nintendo Switch

Nintendo zwijgt rond nieuwe Switch over problemen controller

12 juli 2021 14:19

Nintendo onthulde vorige week een vernieuwde versie van zijn spelcomputer Switch, maar het wil nog altijd niet zeggen of de jarenlange, hardnekkige controllerproblemen met het nieuwe model ook zijn opgelost.

Nintendo kondigde zijn vernieuwde Switch vorige week aan, het apparaat verschijnt op 8 oktober. De grootste vernieuwing is het scherm: iets groter en oled in plaats van lcd. Of de geplaagde Joy-Con-controllers verbeterd zijn bij het nieuwe model, is niet duidelijk.

Tegenover Amerikaanse media als The Verge en Wired is Nintendo onduidelijk over eventuele aanpassingen aan de controllers. De Nintendo Switch heeft last van zogenoemde Joy-Con-drift, waarbij de sticks van de controllers een bepaalde afwijking hebben. Personages of de camera bewegen dan zonder dat de gebruiker de controller aanraakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nintendo onthult vernieuwde Switch met 7 inch oled-scherm

Geen duidelijk antwoord

Nintendo stelt in een verklaring: "de Joy-Con-controller configuratie en functionaliteit zijn niet veranderd bij het nieuwe Nintendo Switch oled-model". Het bedrijf wilde tegenover de Amerikaanse pers niet verder op dat onderwerp in gaan, waardoor het vermoeden bestaat dat de problemen niet zijn aangepakt.

Nintendo was bijvoorbeeld wel glashelder over andere ongewijzigde zaken in de vernieuwde Switch: de processor het werkgeheugen zijn niet vernieuwd bij het nieuwe model, aldus Nintendo tegenover de pers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'EU-toezichthouders moeten Nintendo aanpakken om Switch-problemen'

Officieus inruilprogramma en excuses

Nintendo heeft officieel geen inruilprogramma voor getroffen controllers, al wisselt het bedrijf die in de praktijk vrijwel altijd gratis om – zelfs bij Switches buiten de garantie. Toch is er eerder dit jaar een klacht ingediend door de Consumentenbond samen met negen andere Europese consumentenorganisaties, na tienduizenden klachten van getroffen gebruikers.

Begin 2020 bood de topman van Nintendo al excuses aan voor de controllerproblemen, maar ook toen kwam er geen structurele oplossing.

Verkoophit

Ondanks de controllerproblemen is de Switch een grote hit voor Nintendo. De spelcomputer was in mei een kleine 85 miljoen keer verkocht, waarmee de verkoopcijfers van onder meer de eigen GameBoy Advance en de PlayStation Portable en Xbox 360 al zijn gepasseerd.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van