CoronaCheck-app

Na volledige vaccinatie 2 weken wachten op groen vinkje in CoronaCheck-app

10 juli 2021 12:19 Aangepast: 11 juli 2021 13:24
De Coronacheck-app

Mensen die volledig zijn ingeënt tegen het coronavirus moeten voortaan twee weken wachten tot ze op basis van hun vaccinatie een QR-code aan kunnen maken in de CoronaCheck-app.

Zo'n 'groen vinkje' geeft toegang tot bijvoorbeeld horecagelegenheden en evenementen waar geen 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.

Tot dusver mocht iedereen meteen na de tweede prik - of na één prik met het Janssen-vaccin - weer naar de club of discotheek. Maar het aantal besmettingen loopt de afgelopen week zo hard op dat coronaminister Hugo de Jonge besloot de nieuwe regel in te stellen.

Vaccinatiebewijzen die vóór zaterdag zijn gemaakt, blijven geldig. Het ministerie van Volksgezondheid roept mensen die al wel een geldig bewijs hebben maar korter dan veertien dagen geleden zijn geprikt, op voorzichtig te zijn. De Gezondheidsraad houdt twee weken aan als termijn voor een goede bescherming.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Foute registratie in CoronaCheck-app? 'Wordt nog aan gewerkt'

Herstelbewijs of negatieve test

Een groen vinkje in de CoronaCheck-app kan overigens ook worden verkregen door middel van een geldige negatieve testuitslag of een herstelbewijs dat aantoont dat iemand het afgelopen half jaar met corona is besmet en weer genezen. 

Volgens het ministerie van Volksgezondheid (VWS) zijn in de CoronaCheck-app al meer dan 5,5 miljoen vaccinatiebewijzen aangemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'22 procent vaccinaties nog niet in centrale databank'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van