Gemaakt door Asus

Chipmaker Qualcomm komt met eerste eigen smartphone

09 juli 2021 14:47 Aangepast: 09 juli 2021 15:16
Beeld © Qualcomm

Chipmaker Qualcomm brengt zijn eerste eigen smartphone op de markt, ontwikkeld samen met Asus. Het toestel werkt met de Snapdragon 888, de op één na nieuwste chip van Qualcomm.

De telefoon gebruikt een Snapdragon 888-chip en niet de onlangs onthulde, iets snellere Snapdragon 888+. Waarom is niet duidelijk. Het toestel heeft een 6,78 inch 144Hz-amoledscherm van Samsung met een helderheid tot 1200 nits.

De 'smartphone for Snapdragon-insiders', zoals Qualcomm hem noemt, heeft 512GB opslagruimte en 16GB LPDDR5-geheugen. Het toestel draait op Android 11 en heeft een vingerscanner op de achterkant.

Snelladen en filmen in 8K

De telefoon heeft een 4000mAh-accu met ondersteuning voor Qualcomm Quick Charge 5: goed voor 70 procent batterijlading in een half uur en 100 procent in 52 minuten.

Het toestel heeft achterop drie lezen: een 64 megapixel hoofdlens, een 12 megapixel ultragroothoeklens en een 8 megapixel telefotolens. De camera's kunnen in maximaal 8K-resolutie filmen.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Dit zijn de beste smartphones van het moment

Draadloze oordoppen

Ook ondersteunt de telefoon als één van de eerste toestellen Snapdragon Sound, een techniek die hogere draadloze geluidskwaliteit mogelijk maakt dan standaard bluetooth. De telefoon wordt daarom geleverd met draadloze oordoppen van Master & Dynamic.

De Snapdragon-telefoon kost 1500 dollar en wordt eerst geleverd aan Snapdragon Insiders: een fangroep die als eerste nieuws krijgt over Qualcomm.

Later komt de telefoon ook breder beschikbaar in in ieder geval VS, China, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Aan een introductie in meer regio's wordt nog gewerkt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Motorola onthult smartphone die tegen een stootje kan

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van